Zmagovalka Evrovizije je Ukrajina!

Foto: Facebook
Foto: Facebook
V Stockholmu se je odvilo finale letošnjega 61. tekmovanja za pesem Evrovizije.
Oglej si celoten članek

Zmagovalka letošnje Evrovizije je ukrajinska pevka Jamala s pesmijo 1944. Drugo mesto je zasedla Avstralija s pevko Dami Im in skladbo Sound Of Silence, tretje pa Rusija s pesmijo You Are The Only One, ki jo poje Sergey Lazarev.

Od 42 sodelujočih držav se jih za zmago potegovalo 26. Prireditev je prvič v zgodovini popestrila svetovna pop zvezda: Justin Timberlake, ki je  premierno premierno izvedel pesem Can't Stop The Feeling, nastalo za animiran film Troli.

Finale je minilo brez Slovenije. Slovenski predstavnici ManuElli se namreč s pesmijo Blue and Red v četrtkovem predizboru ni uspelo uvrstiti v finale. Pač pa so se vanj prebile Latvija, Gruzija, Bolgarija, Avstralija, Ukrajina, Srbija, Poljska, Izrael, Litva in Belgija.

Iz torkovega predizbora so nastopile Azerbajdžan, Rusija, Nizozemska, Madžarska, Hrvaška, Avstrija, Armenija, Češka, Ciper in Malta. Tekmovalo pa je še šest držav, uvrščenih neposredno v finale: Švedska, Italija, Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 11:53 16. Maj 2016.

    komentarji zelo zlobni. nič ne moreš- Ukrajina je zmagala.<br />pes laja, ampak karavana gre.

  • 09:01 15. Maj 2016.

    Zdi se mi, da rabijo še 125 let :)

  • 08:41 15. Maj 2016.

    Kuhinji izbora se je priključila še politična "korektnost".

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.