Znaki, da se vaši lasje starajo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sivi lasje in vedno tanjši prameni sta le dva znaka, ki kažeta, da se lasje starajo. A obstaja še več pokazateljev, ki jih raje ignoriramo ali pa jih preprosto povezujemo s slabimi navadami pri skrbi las.
Oglej si celoten članek

Glavna težava? S staranjem lobanja ne proizvaja več toliko naravnih olj, ki so nujna za ohranjanje vlažnosti, pravi urednica revije NewBeauty Anna Jimenez, ki je opozorila, da vse to vodi do:

  • suhih las
  • lomljivosti
  • razcepljenih konic
  • kodravosti

Našteti znaki se začnejo pojavljati, ko se lasje z leti vse bolj tanjšajo in se proizvaja vse manj pigmenta. Vse skupaj pa pride še bolj do izraza, če imate:

  • dolgočasno barvo las
  • sive pramene
  • že tako tanke lase

A na srečo obstajajo načini, ki bodo vaše lase polepšali, jim dali lesk in upočasnili njihovo staranje. Seveda obstaja nešteto mask, balzamov in šamponov, ki jim lahko pomagajo, a še nabolj boste zanje poskrbeli, če boste prodrli od znotraj, torej s pravilno prehrano.

Jejte orehe in špinačo, ki skrbita, da lasje manj izpadajo. Korenje bo spodbujalo še večje proizvajanje naravnih olj. Z jajci boste lasem dali še kako potreben vitamin D.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.