Znaki, da ste močno dehidrirani

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Poletje je pred vrati in s tem visoke temperature, ki lahko kaj hitro terjajo svoj davek, če nismo dosledni.
Oglej si celoten članek

Pred koliko časa ste nazadnje popili kozarec vode? Preden nadaljujete z branjem, najprej popijte nekaj. Mnogi prehitro pozabijo, kako pomembno je, da telo dobi zadostno količino tekočine. Prvi organ, ki ga premalo popite tekočine prizadene, so ledvice. 

Zapomnite si, da so suha usta in občutek žeje znaka, da ste čakali predolgo. To pa nista edina znaka, ki vas opozarjata, da ste zanemarili potrebe svojega telesa. 

Če vam srce pospešeno bije, pa v danem trenutku ne telovadite, srce na ta način skuša nadomestiti padec v volumnu krvi, ki je posledica dehidracije. 

Ste hitro vstali in se vam je zvrtelo? Tudi to je lahko znak dehidracije, tako kot zmanjšana elastičnost in napetost kože. Uščipnite se v roko. Če ste dehidrirani, se koža ne bo takoj povrnila v prvotni položaj. 

Močan vonj urina je tudi resen znak, da ste premalo popili. Ko je telo močno dehidrirano, se zmanjša tudi proizvodnja urina, kar lahko vodi do vnetja mehurja. Temu se izognete le tako, da na dan spijete dovolj tekočine. Začnite že zdaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.