Znaki, da uživate preveč sladkorja

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Negativni učinki prepogostega uživanja sladkorja.
Oglej si celoten članek

1. Zaspanost
Če ste opazili, da ste mnogokrat brez razloga utrujeni in brez energije, pomislite, ali ste v zadnjem času morda pojedli preveč sladkarij. Sladkor sicer dviguje nivo energije, a le za kratek čas, saj se raven sladkorja v krvi hitro dvigne, a tudi hitro pade. Poleg tega sladkor negativno vpliva na hormon oreksin, ki vpliva na našo energijo.

2. Težko se osredotočate
Imate po jedi težave s koncentracijo? Morda je vaše kosilo vsebovalo preveč sladkorja … Te težave naj bi bile prav tako povezane s hitrim dvigom in padcem ravni sladkorja v krvi.

3. Napadi lakote
Študije so pokazale, da lahko postanemo odvisni od sladkorja. Večina od nas začne kmalu po tem, ko je pojedla sladkarije, hrepeneti po novi dozi, saj nas sladkor ne nasiti. Vsebuje namreč le prazne kalorije.

4. Prehladi
Sladkor slabo vpliva na imunski sistem, zato so osebe, ki vsakodnevno zaužijejo veliko količino sladkorja, večkrat na leto bolni.

5. Težave s kožo
Če imate akne, stran od sladkarij. Zaradi prevelike količine sladkarij lahko pride tudi do ekcemov in preveč suhe ali mastne kože.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.