Znana Slovenka opozarja, kako kruto v Kopru zastrupljajo pse

Foto: osebni arhiv
Foto: osebni arhiv
Kužka komaj rešili.
Oglej si celoten članek

Velika ljubiteljica živali, nekdanja resničnostna zvezdnica, playboyevo dekle in pisateljica Suzana Jakšič redno opozarja na primere mučenja živali in se zavzema za spremembo zakonodaje. Nedavno je na Facebooku delila tudi fotografijo krutega dejanja, nekdo v koprskem pasjem parku namreč nastavlja zastrupljene kose mesa.

Zastrupljen košček je zaužila psička Nadje Kananović iz Obalnega društva proti mučenju živali, a so jo hitro odpeljali k veterinarju in jo pravočasno rešili. Nadja in Suzana tako skupaj opozarjata vse lastnike psov, ki svoje štirinožce sprehajajo v koprskem Malem parku, naj bodo previdni. 

xxx

Suzana pa zapuščenim živalim pogosto pomaga tudi v tujini, najpogosteje na Balkanu, kjer imajo veliko težavo s prostoživečimi psi in mačkami, ki stradajo na prostem. Na svojih poteh se tako pogosto ustavi in nahrani potepuške živali, nekoč je na bencinski postaji kupila celo 20 sladolednih lučk, da jih je lahko nahranila, ker niso prodajali ničesar drugega. "Pomagam, kadar lahko, ker mi je mar za živali. Ljudje lahko poskrbijo zase, živali ne morejo. Močno tudi upam, da se bo tudi naša zakonodaja glede tega spremenila, da bomo lahko boljše poskrbeli za potepuške živali in da bo mučenje živali strožje kaznovano," pravi Suzana. 

Za zgled pa ji je Turčija, kamor je potovala že petkrat in bila vedno presenečena, kako so prostoživeče muce in kužki v Istanbulu čipirani in preskrbljeni, tako z avtomati s hrano, kot s skodelicami hrane ter vode pred vsako stanovanjsko hišo ali trgovino.
Suzana je tudi sama mačja lastnica, svojo Lumpo ima že 14 let, pred štirimi leti pa se je poslovila od mucka, za katerim še vedno žaluje. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:44 20. Januar 2023.

    Živali naj bodo privezani na povodce in ne bo takih težav, namesto da prosto tekajo naokoli.

  • 07:47 20. Januar 2023.

    Ta je tok znana, kot moja soseda v bloku, ki jo vidim 1x na mesec!!!

  • 07:33 20. Januar 2023.

    Pokliči policijo ,pa ne utrujat folk.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.