Znani prvi konkurenti za zlatega medveda

Foto: Žurnal24 Izven konkurence bodo v Berlinu predvajali film Bralec
Eden izmed najprestižnejših filmskih festivalov, Berlinale, bo potekal med 5. in 15. februarjem prihodnje leto. Znanih je že prvih enajst filmov iz tekmovalnega programa.
Oglej si celoten članek

Prireditelji 59. izdaje Berlinala so sporočili, da se bodo za zlatega in srebrne medvede med drugim potegovali filmi The International, Alle Anderen, Rage, The Dust of Time, London River, Mei Lanfang (Forever Enthralled), The Messenger, Mammoth, The Private Lives of Pippa Lee, The Reader in Pink Panther II. Štirje izmed njih bodo na festivalu doživeli svetovno premiero. Čast otvoritvenega filma pa bo pripadla filmu The International Toma Tykwerja, glavni vlogi pa imata Clive Owen in Naomi Watts. V tekmovalni del Berlinala je sicer običajno uvrščenih 20 filmov.

Bralec izven konkurence
Izven konkurence pa bodo med drugim predvajali film Bralec, ki so ga posneli po znamenitem istoimenskem romanu Bernharda Schlinka. Režiral ga je Britanec Stephen Daldry, v glavnih vlogah pa bomo lahko spremljali Kate Winslet in Ralpha Finnesa. Film, ki tematizira holokavst, sicer že pred premiero vzbuja burne odzive, hkrati pa je dobil štiri nominacije za zlate globuse.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.