Znani šef o napakah, ki jih delamo med kuhanjem rižote

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tako bo vaša rižota kremasta kot še nikoli.
Oglej si celoten članek

Antonio Salvatore je razkril skrivnosti kuharskih mojstrov pri kuhanju rižot in najpogostejše napake, ki jih delajo amaterski kuharji.

1. Napačen riž
Po mnenju kuharja navadni dolgozrnati riž in riž, ki je primeren za suši, nista prava izbira. Sam prisega na carnaroli riž, ki vsebuje več škroba, zaradi katerega bo rižota bolj kremasta in se ne razkuha.

2. Riž pred kuhanjem sperete pod vodo 
Nikar! Z riža bosta sprali škrob, ki ga potrebujete za kremasto teksturo. 

Magazin Londonski šef o največji napaki pri pripravi pire krompirja

3. Olje ali maslo?
Ko riž skupaj s česnom in šalotkami stresete v ponev, se morate odločiti, ali boste uporabili olje ali maslo. Salvatore pravi, da je maslo bolj primerno za zelenjavne rižote, olje pa za rižote z morskimi sadeži. 

4. Rižu prepozno dodate tekočino
Rižu že po nekaj minutah dodajte nekaj tekočine. Kuharji se ponavadi odločijo za belo vino, preden rižoti dodajo jušno osnovo. Salvatore ta korak izpusti, saj pravi, da je rižota z vinom bolj grenka.

5. Prepogosto mešanje
Riž naj se kuha na srednji temperaturi. Zaradi vretja vam ga ni treba ves čas mešati. "Premešajte le toliko, da se ne prime na ponev.“

6. Predolgo kuhanje
Rižu med kuhanjem dodajajte le majhno količino vode – ko izgine, jo dolijte. Ko je jed napol kuhana, po približno 16 minutah, ji dodajte sol. Rižota je ponavadi kuhana po 20 minutah.

7. Parmezana rižu ne dodajte takoj
Ko je riž kuhan, počakajte nekaj minut, da se ohladi. Šele nato mu dodajte parmezan ali maslo (nikoli pa mu ne dodajte olja).

Že poznate Joongloo?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.