Znano, kdo bo Slovenijo zastopal na Evroviziji!

Foto: Saša Despot Omar Naber Foto: Saša Despot Omar Naber Foto: Saša Despot Omar Naber Foto: Saša Despot Tanja Kocman, Maja Martina Merljak, Tina Gorenjak, Mario Galunič Foto: Saša Despot Sell Out Foto: Saša Despot Nuška Drašček Foto: Saša Despot Tim Kores Foto: Saša Despot Nika Zorjan Foto: Saša Despot King Foo Foto: Saša Despot Ema, Manuella Foto: Saša Despot Tanja Kocman, Maja Martina Merljak, Tina Gorenjak Foto: Saša Despot Mario Galunič Foto: Saša Despot Ema, Manuella Foto: Saša Despot BQL Foto: Saša Despot Ema, Nuška Drašček Foto: Saša Despot Nuška Drašček Foto: Saša Despot Raiven Foto: Saša Despot Ema, Nika Zorjan Foto: Saša Despot BQL Foto: Saša Despot Raiven Foto: Saša Despot Ema, Manuella Foto: Saša Despot ManuElla Foto: Saša Despot Omar Naber Foto: Saša Despot Ema, Tony Cetinski
Na Evrovizji v Ukrajini nas bo zastopal Omar Naber s pesmijo On my Way.
Oglej si celoten članek

Foto: RTVSLO ema Dobili smo zmagovalca letošnje Eme. V Ukrajino bo maja na Evrovizijo odpotoval Omar Naber, ki nas je v Ukrajini zastopal že leta 2005.

O tem, kdo bo maja potoval v Kijev, je odločalo šest strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem, ki je trajalo 10 minut. Razmerje ocen oziroma točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja je bilo 50 proti 50.

Omar Naber je prejel največ točk strokovne žirije (64 točk), Nuška Drašček (56 točk) je pristala na drugem mestu, Raiven pa na tretjem (46 točk). Tem točkam so nato prišteli točke glasovalcev: 12 točk je dobila Nuška Drašček, 24 točk Sell Out, 36 točk Nika Zorjan, 48 točk Raiven, 60 točk je dobil Omar Naber, 72 točk pa BQL.

V finale so se po dveh predizborih, ki sta potekala minuli konec tedna, sicer uvrstili KiNG FOO, Nika Zorjan, Sell Out, Nuška Drašček, Tim Kores, Raiven in BQL

KiNG FOO so se v finale Eme uvrstili s prvega predizbora s pesmijo Wild Ride, Nika Zorjan s pesmijo Fse, Sell Out s pesmijo Ni panike in Omar Naber z On My Way. Na drugem predizboru je Nuška Drašček prepričala s pesmijo Flower in the Snow, Tim Kores s skladbo Open Fire, Raiven s pesmijo Zažarim in BQL s Heart of Gold. V obeh polfinalih je sicer nastopilo 16 izvajalcev.

Čas čakanja na končno odločitev so z nastopi popestrili lanska predstavnica Slovenije na Evroviziji ManuElla, ki se s pesmijo Blue and Red ni prebila v finale, lanska slavljenka tega panevropskega televizijsko-glasbenega šova Jamala, ki je Ukrajini pripela zmago s pesmijo 1944, ter priljubljeni hrvaški pevec Toni Cetinski, ki je na Evroviziji sodeloval leta 1994. Jamala je po nastopu povedala, da je vesela, da je v Sloveniji, in se zahvalila za "koncert". Rekla je tudi, da bo glasovala za nas.

Gostitelji finalnega izbora tako kot tudi obeh predizborov so bili Mario Galunič, Tina Gorenjak, Maja Martina Merljak in Tanja Kocman. Dekleta v otvoritvenem govoru niso mogla dovolj pogosto poudariti, kako si želijo, da bi bila Evrovizija prihodnje leto v Sloveniji. Nam bo s to pesmijo uspelo? Glasuj v zgornji anketi!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 23:56 25. Februar 2017.

    je tale možic član ISIS<br />http://www.delo.si/novice/kronika/potrjena-obsodba-omarja-naberja-za-spolno-nasilje-nad-tudentko.html<br />bog ne daj ta bi to bilo res, ga čaka nafaka, ne pa device

  • 10:47 25. Februar 2017.

    Nikoli ne bom razumela zakaj ob vseh naših izvajalcih,ki so mimogrede boljši od nastopajočih na EMI, za gosta povabimo Hrvata??????

  • 10:09 25. Februar 2017.

    ma nehajte že z tem, oprostite sran... ta ema se vrti samo zaradi egoističnega ali bolje rečeno mazohističnega odnosa zabavnega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.