Znano, kje bo potekalo tekmovanje za pesem Evrovizije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ker vojni v Ukrajini, kjer bi moralo potekati tekmovanje za pesem Evrovizije prihodnje leto, še ni videti konca, bo ta izbor potekal drugje.
Oglej si celoten članek

Po tem, ko je že pred časom v javnost prišla vest, da naj bi prihodnji izbor za pesem Evrovizije potekal drugje, je sedaj o tem znanega že malo več. Pesem Evrovizije bo namesto Ukrajine, ki je z Orkestrom Kaluš slavila na letošnjem tekmovanju v italijanskem Torinu, gostila Velika Britanija. Evropska radiodifuzna zveza se je namreč odločila, da iz varnostnih razlogov naslednjega tekmovanja za pesem Evrovizije ni mogoče pripraviti v Ukrajini. Velika Britanija je gostovanje ponudila kot država, ki je na letošnjem tekmovanju dosegla drugo mesto.

V ožji izbor za organizacijo tega glasbenega tekmovanja v prihodnjem letu se je uvrstilo sedem mest z Vellike Britanije. Britanski BBC je na spletni strani objavil, da so to mesta Glasgow, Manchester, Liverpool, Birmingham, Newcastle, Leeds in Sheffield. Dokončna odločitev o izbiri mesta naj bi bila znana že letošnjo jesen.

V prvem krogu se je za gostovanje Evrovizije 2023 potegovalo 20 britanskih mest, med njima tudi London in Belfast, ki se nista uvrstila v ožji izbor. Vsa prijavljena britanska mesta so že doslej pokazala, na kakšen način želijo odražati ukrajinsko kulturo, glasbo in skupnost, s čimer želijo poudarili dejstvo, da je na letošnji Evroviziji zmagala Ukrajina.

Tekmovanje za pesem Evrovizije bo prihodnje leto v Veliki Britaniji potekalo že devetič. Britanci so že v preteklosti pogosto vskočili kot organizatorji.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.