Znanstveniki: Varanje ubija

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Italijanski znanstveniki pravijo, da imajo moški, ki varajo svoje partnerke, večjo možnost srčne kapi.
Oglej si celoten članek

Seks je zelo koristen za zdravje, a očitno je odvisno od tega, s kom to počnete. Zdravniki po vsem svetu se strinjajo, da redni spolni odnosi prinašajo bolj zdravo življenje, če pa se seksa lotite z drugo žensko, ki ni vaša partnerka, je lahko usodno. Tako vsaj pravijo italijanski specialisti, ki menijo, da varanje lahko privede do stresnih situacij, ki niso dobre za vaše srce, telo pa je izpostavljeno dejavnikom, ki jih ni vajeno. Moški namreč najpogosteje izberejo mlajše ljubimke, s katerimi počnejo stvari, ki lahko hitreje privedejo do srčne kapi. Z njimi hodijo ven, uživajo alkohol in živijo v ritmu, ki ga starejše telo ne prenaša več tako, kot v mladih letih. Če vsemu temu dodate še stres, ali vas bo žena ujela z ljubimko, je kombinacija za srčno kap skorajda popolna.

Znanstveniki so ob tem raziskali tudi, ali enako velja za ženske, ki si privoščijo zabavo z mlajšim moškim. Za razliko od moških se ženske nimajo kaj bati, saj so ugotovili, da tveganje srčne kapi pri ženskah, ki varajo, ni povečano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.