Znašli so se: Za te naše gostince valentinovo ni odpovedano

Foto: Robi Rep
Foto: Robi Rep
Ker letos drage ne morete odpeljati na romantično valentinovo večerjo, so se nekateri naši gostinci domislili čudovite ideje …
Oglej si celoten članek

Številni pari posebne dogodke in praznike radi proslavijo s svečano večerjo, ki pa za letošnje valentinovo, vsaj v restavracijah, ne bo mogoča. A naši vrhunski kuharji se ne dajo in njihove valentinove menije lahko naročite kar na dom. Nekateri to vrstno prakso ponujajo sicer že celoten čas zaprtja gostiln. Večinoma so to meniji, ki jih doma pogrejete ali s pomočjo navodil dokončate sami in se tako prelevite v vrhunskega chefa tudi vi! 

"Dobro smo se znašli in smo zadovoljni. Ponujamo vikend pakete, to je večerja za 2 do 4 osebe, ki si jo stranke doma do konca pripravijo po naših navodilih oziroma pogrejejo. Glavno jed in toplo predjed dokončaš sam. To ponudbo imamo čez cel teden, a največ jo naročajo ob vikendih. Poleg tega se lahko pri nas obroke naroči tudi preko Ehrane in Wolta, tako da delamo še naprej," je priljubljeni televizijski chef in lastnik bistroja Monstera Bine Volčič za zurnal24.si povedal že decembra. 

Doma kot v restavraciji z michelinovo zvezdico

Za Valentinov meni bo poskrbel tudi Igor Jagodic, ki je glavni chef restavracije z michelinovo zvezdico Strelec. Za zaljubljene bo med drugim pripravil goveji file Wellington in lososa s tartufi, za sladico pa kremo pečene bele čokolade na biskvitu z vanilijo in jagodno emulzijo z medom. Njihov valentinov meni je sicer že razprodan, lahko pa ga na domu preizkusite kakšen drug zaljubljen konec tedna. 

Za podobno potezo so se odločili tudi v restavraciji Pavus, kjer vam bodo na Valentinovo med drugim pripeljali creme brulee piščančjih jeter in Pavus štručke, goveji tatar s tartufovo kremo in sushi poke skledo. Izbirate pa lahko med hladnim in/ali toplim menijem. 

Večina ponudnikov zraven ponuja tudi izbrana vina, cene pa se gibljejo med dobrih 20 do 40 evrov na osebo, odvisno od števila hodov in restavracije. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:53 12. Februar 2021.

    bodite svoj chef za valentinovo in ... in pogrejte FANT FANT FANTASTIČNO. verjetno bo glih tako dobro.. pa še ostalo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.