Znebite se podočnjakov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Podočnjake je težko skriti s še tako dobrim pudrom ali korektorjem, pa vendar jih lahko zmanjšate z nekaj sestavinami iz domače kuhinje.
Oglej si celoten članek

Kaj povzroča zabuhlost?

Dobra novica je, da se strokovnjaki strinjajo, da zabuhlost pod očmi ni povezana s pomanjkanjem spanca. Slaba novica pa je, da so podočnjaki takšni, ker nanje vplivajo vsakdanje navade in celo genetika. Velikokrat zabuhlost povzroča zadrževanje vode, pa naj gre za odvečno vodo ali za kopičenje limfne tekočine.

Kako preprečiti zabuhlost?

Priporočamo, da se naučite spati z glavo na blazini, ki je malo privzdignjena. Tako se bo v podočnjakih zadrževalo manj tekočine in spremembe bodo hitro vidne. Drugi način ap je sprememba prehrane. Izogibajte se slani hrani – sol namreč zadržuje vodo.

 

Sestavine najdete v vsaki kuhinji

Ohlajene kumare

Kumare vsebujejo veliko antioksidantov, ki pomagajo pri rdečici, oteklinah in razdraženi koži. Ohlajeno kumaro narežite na tanke rezine in jih položite na oči. Pustite stati 30 minut, koža bo osvežena in pomlajena.

 

Svež ohlajeni krompir

Namesto kumare lahko uporabite tudi svež krompir. Postopek je enak kot pri kumari, le da krompir ostane dlje časa hladen in vsebuje sestavine, ki pomagajo pri odstranitvi temnih kolobarjev.

Beljaki

Beljake ločite od rumenjakov in jih dobro premešajte, da masa postane puhasta in čvrsta. S prsti jo vtrite v podočnjake in počakajte 15 minut. Beljaki negujejo kožo in stimulirajo cirkulacijo ter zmanjšujejo vnetja.

 

Zeleni ali črni čaj

Vrečke s čajem so še eno zelo priljubljeno domače sredstvo proti podočnjakom. Oba čaja vsebujeta kofein, ki zoži majhne krvne žile v koži okoli oči. Vrečke položite v vrelo vodo in počakajte, da se ohladijo. Položite jih na oči in pustite delovati približno 15 minut.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.