Znebite se vonja po cigaretah

Foto: Žurnal24 Od pohištva do tal – vse se zelo hitro navzame vonja po cigaretah. (Foto: Shutte
Ste siti tega, da vaš dom smrdi kot star pepelnik? Pripravili smo nekaj nasvetov, s katerimi se lahko znebite vonja po cigaretah.
Oglej si celoten članek

Če cela soba smrdi po cigaretnem dimu, morate oprati ves tekstil v prostoru. To velja tudi za preproge in pohištvo, ki jih boste najbolje očistili z vodnim sesalnikom. Očistite jih vsaj dvakrat, da boste odstranili tudi vonj, ki se je zažrl globlje v material.

Tla in druge površine
Ne glede na to, da ste oprali ves tekstil in posesali stanovanje, se dim zadržuje tudi na steklenih ploskvah in tleh, ki jih dobro operite in pobrišite. Namig: v dva litra vroče vode zlijte en deciliter kisa, bombažno krpo navlažite s to tekočino in pobrišite tla. S tem boste odstranili nesnago.

Kis
Čez noč pustite v prostoru skodelico belega kisa. Zjutraj vonja po cigaretnem dimu skoraj ne bo. Če se vam ideja o kisu upira, potem olupite limone in pomaranče, jih postavite v okrasne posodice in razporedite po vsem stanovanju. Tako jih pustite, dokler se povsem ne posušijo.

Kava
Kavna zrnca zavijte v nekaj filtrskih kopren in paketke postavite v prostore v stanovanju, kjer se veliko kadi.

Soda bikarbona
Preprečevanje neprijetnega vonja s sodo bikarbono je že preizkušena metoda. Področja, ki zaudarjajo po cigaretnem dimu, posujte s sodo bikarbono in tako pustite nekaj ur. Sodo posesajte in vonja po cigaretah ste se znebili. Opozorilo: preden stanovanje posujete, preizkusite reakcijo sode na različnih tkaninah. Sodo lahko vsujete tudi v pepelnike.

Prezračevanje
Prezračite prostore. Ta metoda ne bo učinkovala pri starih vonjavah, bo pa omilila smrad. Odprite vsa vrata in okna.

Zavese
Redno perite zavese, ki še posebej rade absorbirajo nikotin.   

Beljenje
Dima se boste temeljito znebili le, če boste prostor prebelili, saj se dim vztrajno zadržuje na stenah vašega doma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.