Zrezki z žličniki in kostanji

Foto: Žurnal24 Razvajajte se s kostanji.
Tokrat si privoščite jesen na krožniku in naredite zrezke malo drugače. Z naravnimi dobrotami seveda.
Oglej si celoten članek

Obrok, ki ga boste pripravili, je zelo enostaven, narejen je hitro in vsebuje veliko vitaminov. Poleg tega je zdrav in ugoden. Pripravite zrezke po jesensko: z žličniki in kostanji.

Za dva potrebujete:

  • 200 g žličnikov
  • 2 zrezka (lahko puranja ali s svinjskega hrbta)
  • 200 g kostanja (maronov)
  • jodirano sol
  • 400 ml zelenjavne juhe
  • 3 čebule
  • 1 žlico sončničnega olja
  • poper
  • 1 žlico timijana

Priprava:
Najprej skuhajte žličnike v osoljeni vodi. Nato kostanje prerežite z nožem in jih pecite v pečici približno pol ure na 200 stopinj Celzija. Še vroče olupite.
Čebulo narežite na obročke. Zrezke oplaknite in dobro obrišite. Segrejte olje in na njem popecite meso ter ga začinite. Dodajte čebulo, kostanje in timijan ter pecite približno pet minut. Zrezke vzemite iz ponve in jih dajte na toplo. Čebulo zalijte z juho in kuhajte približno dve minuti, da malce povre. To začinite.
Žličnike odcedite in jih z zrezki, kostanji in čebulo dajte na dva krožnika.

Uživajte v jeseni!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.