Otroka zvezde šova Ljubezni po domače potrebovala kisik in infuzije

Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv
Njuno prezgodnje rojstvo je družino dodobra presenetilo.
Oglej si celoten članek

Teja Rožen, hči Jožeta Rožena, ki smo ga spremljali v resničnostnem šovu Ljubezen po domače, je septembra, precej pred rokom, povila dvojčka Aleksa in Alena. Dvojčka, ki sta bila rojena kar mesec in pol pred rokom, sta prve dni življenja preživela s pomočjo infuzije in dodatnega kisika v ogrevani posteljici. "Zaradi dihalnih težav sta potrebovala dodatni kisik. Moram reči, da se je osebje bolnišnice v Slovenj Gradcu resnično potrudilo. Res so bili prijazni," nam pojasni Teja. Po devetih dneh je trojica bolnišnico lahko zapustila ter odšla v objem domačega doma, kjer so jih vsi že nestrpno pričakovali. Ata Jože je bil še prav posebej vesel. "Že ko se je rodil Filip, je kar vriskal od veselja, saj si je vedno želel fantka. Zdaj pa ima kar tri," v smehu pove Teja.

Glede na to, da sta dvojčka prišla na svet malce prezgodaj, so se mladi družini načrti dodobra spremenili. "Sebastijan mi je skozi stal ob strani, zato takrat ni mogel opravljati dela in ga mora zdaj nadoknaditi." Tejin partner Sebastijan je namreč krovec in tako zdaj praktično cele dneve dela, da bo lahko dokončal zastavljene projekte. "Zaradi tega trenutno pri nas ni ravno nekega predbožičnega vzdušja. Sebastijan cele dneve dela, meni pa dela pri treh malih škratih tudi ne zmanjka."

Na koncu nam mlada mamica še zaupa, da je med drugo nosečnostjo potiho upala, da bo poleg fantka rodila tudi deklico, a se je na koncu izšlo tako, kot se je. "Eden izmed dvojčkov se je namreč med ultrazvokom malo skrival, zato nismo vedeli spola in sem mislila, da je pa morda le deklica. A najpomembnejše je, da so otroci zdravi," poudari. Na vprašanje, ali si morda želi še dodatnega naraščaja, nam Teja pove: "Ne vem … Ne bom rekla, da 100 procentno ne, a malo predaha vseeno potrebujem. Filip bo februarja dopolnil dve leti, Aleks in Alen sta komaj prikukala na svet in s tremi tako majhnimi je kar naporno."

Foto: Osebni arhiv Teja Rožen

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:42 8. December 2022.

    Res ste bolani s takimi članki!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.