Zvezdnica spomnila na vse krute izjave Karla Lagerfelda

Foto: Profimedia
Jameela Jamil spomnila, da Karl Lagerfeld ni bil "svetnik“, za katerim sedaj žaluje svet.
Oglej si celoten članek

Svet mode je pretekli teden šokirala vest, da je nepričakovano umrl modni oblikovalec Karl Lagerfeld. Za Nemcem, ki je dočakal 85 let, so žalovali tudi slavni, ki so cenili njegovo delo. Mnogi so se od njega s komentarji poslavljali po spletu, kar je zmotilo britansko igralko Jameelo Jamil, ki je javnost opomnila, da Lagerfeld ni bil "svetnik“.

Spomnila je na njegove neprimerne izjave, ki so še zlasti letele na ženske in ljudi s prekomerno težo. "Bil je nadarjen, a ne najboljša oseba,“ je zapisala Jamil. Lagerfeldu se je v bran postavila njegova muza Cara Delevigne, ki je Jamil odgovorila, da vsi delamo napake. "Sovražnega govora, ki je več desetletij letel na manjšine, ne moremo opravičiti s tem, da smo vsi samo ljudje, zato delamo napake. Se enkrat pošaliti in se za šalo opravičiti, je ena stvar. Ponavljanje iste napake kljub zgražanju javnosti pa je odraz slabega človeka,“ je Cari odgovorila igralka.

Lagerfeld je bil vsekakor modni genij, ki je delal za Fendi in Chanel, niso pa ga zaman klicali Kaiser Karl ... Nemec je s svojim ostrim jezikom večkrat prestopil mejo dobrega okusa. Pevko Adele je označil za predebelo, o Grkih pa je povedal, da imajo nagnusne navade. Skupili so jih tudi Rusi. "Če bi kot ženska živel v Rusiji, bi bil lezbijka. Ruski moški so tako grdi,“ je nekoč izjavil. O princesi Diani je Karl povedal, da je sicer lepa, a neumna, o Pippi Middleton, sestri vojvodinje Catherine, pa je izjavil, da bi bilo bolje, da jo svet gleda le od zadaj, saj mu njen obraz ni všeč, holokavst pa je označil "za najboljšo stvar, ki jo je izumila Nemčija“.

Tudi o gibanju Me Too je imel marsikaj za povedati. "Slišal sem, da moraš model sedaj vprašati, ali ji je neka poza udobna. Neverjetno. Če ne želiš, da ti slečejo hlače, ne postani model. Pojdi v samostan. Pri nunah bo vedno prostor zate.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.