Zvezdnik žaluje za osmimi družinskimi člani

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Potres, ki je prizadel Turčijo in Sirijo, je zahteval več kot 47 tisoč življenj.
Oglej si celoten članek

Nemški komik turških korenin Kaya Yanar, najbolj znan po oddaji Was guckst du?!, žaluje za osmimi družinskimi člani, ki so umrli pod ruševinami v turškem mestu Antakya. Med mrtvimi so tudi trije najstniki. 

"Nekaj družinskih članov je ostalo v mestu, ker morajo poskrbeti za mrtve. Tam zanje ni ostalo nič. Vsa stanovanja so poškodovana ali popolnoma uničena. Mama je za 16 sorodnikov organizirala prenočišča v Antalyi, kjer kot sardine v olju spijo na tleh. A to so lepe težave. Na toplem so, imajo hrano in streho nad glavo. So pa travmatizirani. Večina jih gleda v prazno ali pa nekontrolirano joka. Otroci se ponoči zbujajo in kričijo, imajo more. Trupla so v vrečah ležala le nekaj metrov stran od njih," je na Facebooku zapisal zvezdnik in dodal, da se je iz Turčije pred kratkim vrnil eden od njegovih stricev in poročal o krikih izpod ruševin in izmaličenih telesih. "Kako dalje? Ne vem. Antakya je uničena. Mesto bodo gradili leta. Hvaležen sem, da sta starša prišla v Nemčijo. Čeprav sta imela težave, sem se hitro vklopil. Kakšno bi bilo moje življenje v Antakyi? Morda bi v zadnjih dneh ležal pod ruševinami rojstnega kraja staršev in prosil za pomoč."

49-letnik je še dodal, da je globoko ganjen nad pomočjo, ki je v državo prispela iz vseh koncev sveta. "Ločujejo nas države, kultura in vera, združuje pa človečnost," je zapisal in napovedal podaljšanje dobrodelne akcije. Že zbrani denar bo šel organizaciji Zdravniki brez meja, ki je aktivna tudi v Siriji.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.