Zvezdniki, ki so napovedali svojo smrt

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekateri celo do dneva natančno!
Oglej si celoten članek

Jimi Hendrix je leta 1965 napisal pesem, v kateri je tudi verz o tem, kako bo čez pet let umrl, in točno to se je pet let kasneje, do meseca natančno, tudi zgodilo.

Jim Morrison. Po tem, ko sta Janis Joplin in Jimi Hendrix prva vstopila v znameniti „klub 27“, je med popivanjem s prijatelji Jim izjavil, da bo on številka tri. In tako se je tudi zgodilo.

Foto: Youtube Jim Morrison

NBA zvezdnik Pete Maravich je pri 26. dejal, da noče igrati še deset let in nato pri 40. umreti zaradi srčnega zastoja. Pete je po tej izjavi v ligi igral še deset let, nato pa pri 40. umrl za posledicami srčne kapi. 

Mark Twain je svojo smrt napovedal do dneva natančno. Na dan njegovega rojstva je zemljo preletel komet Haley in zaradi tega je rekel, da če ga ne bo videl pred smrtjo, bo to največje razočaranje v njegovem življenju. Na dan, ko je bil leta 1910 komet spet viden, je Mark, star 74 let, umrl za srčnim napadom. 

Prijatelji Boba Marleyja pravijo, da je glasbenik predvideval, da bo umrl pri 36., ker je takrat umrl tudi Jezus. In tako se je tudi zgodilo. 

Foto: Žurnal24 Bob Marley je umrl za rakom pri 36 letih. (Foto: Wikipedia)

Raper Notorious B.I.G. je tik preden je bil ustreljen v eni izmed svojih pesmi zapisal: „Bogu prisegam, da se počutim, kot da me kliče smrt.“

Ko so Tupaca Shakura dva meseca pred smrtjo vprašali, kje se vidi, čez nekaj let je odgovoril, da v najboljšem primeru na pokopališču, v najslabšem pa kolegi kadijo njegov pepel.

John Lennon je pred svojo smrtjo posnel pesem Borrowed Time, v kateri poje, da živi v sposojenem času, brez misli na jutri. John je bil ustreljen še preden je skladba izšla. 

Foto: EPA Yoko Ono John Lennon

Ko je bil Kurt Cobain star 14 let je svojim sošolcem natančno napovedal svojo prihodnost. Povedal je, da bo postal glasbeni zvezdnik, da bo bogat in slaven, nato pa se bo ubil in se v zvezde zapisal za večno. To se je tudi zares zgodilo. 

Po legendi naj bi Abraham Lincoln, preden je bil umorjen, večkrat sanjal o tem, da ga želijo ubiti.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:08 9. Februar 2019.

    Drogeraši, ne pa zvezde.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.