Zvezdniška dieta dukan

Foto: Žurnal24 Jennifer si želi povečati svojo družino. (Foto: Flynet/JLP)(Foto: Flynet/JLP)
Dieta, imenovana dukan, je nova najbolj priljubljena dieta med hollywoodskimi zvezdnicami.
Oglej si celoten članek

Dieto je iznašel francoski nutricionist dr. Pierre Dukan. Primerna je tudi za vegetarijance, med slavnimi pa ji najbolj dela reklamo pevka in igralka Jennifer Lopez, ki je z njo izgubila odvečno poporodno težo. Dieta je sestavljena je iz štirih stopenj.

Proteinski napad
V prvih petih dneh telo pripravljate za hujšanje, ki šele prihaja. V tem obdobju lahko jeste le beljakovine: meso, ribe in mlečne izdelke. Uporabite lahko zelišča in nekaj lahkih omak, s soljo pa morate biti zelo skromni.

Izgubljanje teže
Tudi na tej stopnji so ogljikovi hidrati popolnoma prepovedani, lahko pa beljakovinam vsak drugi dan dodajate zelenjavo, ki jo lahko skuhate ali jo jeste surovo. Pomembno je, da zelenjave ne jeste same, brez beljakovin. Ta stopnja traja vsaj en mesec.

Stabilizacija teže
V tej fazi, ki traja dlje od prejšnjih dveh, se naučite ohranjati izgubljeno težo. V jedilnik postopoma dodajate ogljikove hidrate, ankrat tedensko pa si lahko privoščite obrok po želji. Tak režim prehranjevanja vzdržujete dva do tri mesece.

Nov način prehranjevanja
Zadnja stopnja, ki traja celo življenje. Pomembno je, da ztrajate pri zmerni in raznoliki prehrani, vaš tedenski jedilnik pa mora obvezno vključevati dan, v katerem jeste samo beljakovine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.