Zvezdniška dieta ne deluje

Foto: Reuters/ Žurnal24
Foto: Reuters/ Žurnal24
Dieta z gobami, ki jo tako radi hvalita Kelly Osbourne in Katy Perry, ne deluje, pravijo strokovnjaki.
Oglej si celoten članek

Hollywood je obnorela dieta z gobami, ki naj bi že v dveh tednih podala čudežne rezultate. Trebušček naj bi postal raven, odvečna maščoba z zadnjice pozabljena, vitkejše naj bi postale tudi roke in noge, prsi pa naj se med dieto ne bi zmanjšale. Vse, kar naj bi naredili, je to, da en obrok na dan zamenjate za skodelico poljubno pripravljenih gob.

Prav to naj bi naredili Kelly Osbourne in Katy Perry, ki izgubo kilogramov pripisujeta le "tako preprosti dieti z gobami".

A strokovnjaki pravijo, da je hvaljenje gob v povezavi s hujšanjem pretirano, še posebno ko govorimo o ravnem trebuščku, saj so gobe znane po tem, da rade napihnejo, poleg tega pa ne vsebujejo snovi, ki bi pospeševale porabo maščob. Res je, da so gobe bogate z vlakninami, ki spodbujajo prebavo, in z beljakovinami ter imajo malo kalorij, a hujšanje bi bilo enako učinkovito, če bi en dnevni obrok zamenjali s porcijo katerekoli druge zelenjave, piše Daily Mail.

In če na dan zaužijete manj kalorij, je logično, da boste vsaj malo shujšali, pravi nutricionistka Lucy Wyndham-Read, ki ženskam svetuje, naj s podobnimi dietami, ki se osredotočajo le na eno živilo, ne pretiravajo: "Dobro si je zapomniti, da veliko dobrih stvari ni nikoli zares dobro."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.