Moški so večji šaljivci

Foto: Žurnal24 Bi vas nasmejal?
Moški naj bi bili po naravi večji šaljivci, čeprav tudi bolj grobi, to pa naj bi bilo povezano z moškim hormonom testosteronom.
Oglej si celoten članek

V ženski družbi je pripovedovanje šal redkejše, statistike pa kažejo, da je na svetu veliko več komedijantov kot komedijantk. Moški naj bi sicer humor pogosteje uporabljali za zbadanje.

''Moški se več šalijo, njihove šale pa so pogosteje agresivnejše,''
trdi profesor Sam Schuster iz Velike Britanije. Profesor, ki se sicer ukvarja z malce nenavadno dejavnostjo, vožnjo z monociklom, je s študijo, v katero je vključil 400 ljudi, raziskal, kako se oba spola odzivata na njegov zabavni konjiček.

Več kot polovica se je na njegove akrobacije odzvala verbalno, med njimi velika večina moških, le redkokatera ženska je izrekla neprimerno opazko. Ženske so mu predvsem izražale podporo in ga bodrile, medtem ko so se moški pogosto posmehovali, med najbolj neprizanesljivimi pa so bili mlajši.

Profesor meni, da so se moški v omenjenem primeru čutili ogrožene, ker je z monociklom pritegnil veliko pozornosti ženskega sveta, tako da je pač ni bilo dovolj za vse. Kaj menite vi?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.