Naj vas ženske obožujejo

Foto: Žurnal24 Navdušena. (Foto: Shutterstock)
Ni skrivnost, da si ženske želijo posebnih drobnih pozornosti vedno znova in znova. Zakaj jih nikoli ni dovolj?
Oglej si celoten članek

Za njih je to znak, da je moškemu zares mar in da vlaga v odnos. In čeprav so romantične geste pomembne za vsako žensko, se je treba zavedati, da njihov učinek ni tako dolgotrajen, kot bi si želeli. Celo najbolj spektakularne sčasoma izzvenijo.   

Ker romantika za mnoge moške ni vedno samoumevna, mnogi precenjujejo moč takšnih pozornosti in menijo, da šopek, ki so ga podarili pred šestimi meseci, še vedno diši, če ga le dovolj pogosto omenijo. Za žensko je to obdobje, ko pol leta ni bila ustrezno pocrkljana, zato je bolje manj obujati spomine in se večkrat izkazati v sedanjosti.  

Iskren kompliment
Življenjska doba: Trajal bo, dokler ga ne nadomestite z manj laskavo mislijo ali komentarjem, kar je lahko isti dan.

Naj traja: Namesto poudarjanja očitnih fizičnih atributov, skušajte pohvaliti določeno osebnostno značilnost – nekaj, kar je bolj specifično zanjo – kajti lepe joške ima lahko vsaka tretja z ulice, sploh pa se moškemu zdi lep vsak jošek, dokler ga ne vidi, kot pravi citat iz humoristične serije. Naj pohvalo slišijo tudi druga ušesa. To je najbolj učinkovito. Če jo boste hvalili prijateljem in bližnjim, bo prej ali slej izvedela ter ustrezno izrazila hvaležnost.   

Cvetje brez razloga
Življenjska doba: Učinek bo trajal toliko časa, dokler cvetovi ne uvenejo. Nekaj dni.

Naj traja: Ignorirajte standarde, kot je ducat rdečih vrtnic in se z njo v mislih potrudite za izviren šopek, ki bo povedal nekaj več. Pogosto omenja določene rože? Kaj pa najljubša barva ali pa spomin na počitniško destinacijo, kjer uspevajo? Ali veste, da ima vsak mesec svoje cvetje? Stopite do cvetličarja po pomoč za veliko idej, ki bodo razvnele domišljijo. Ne le da bo draga dobila šopek, obdan z malce več eksotike in manj klišeji, ampak bo njegova unikatnost tudi sporočilo, da ste v gesto vložili sebe.   

Romantična večerja
Življenjska doba: Sadove te poteze boste uživali kakšen mesec. Če ne bo vmes drugih napak.

Naj traja: Vsakdo lahko rezervira mizo v restavraciji, ne zmore pa vsakdo pripraviti večerje od začetka do konca. Brez zamrznjene hrane. Kuhanje zanjo bo v njej prebudilo željo, da bi bila z nekom, ki je pripravljen skrbeti zanjo ali vsaj deliti gospodinjske naloge brez nenehnega godrnjanja. Ni treba, da je večerja nekaj zelo posebnega, že moška pojava v predpasniku bo opravila veliko dela. Dodatne točke: povejte ji, da ste za nasvet glede priprave poklicali teto, mamo ali babico. Na lepo aranžirano mizo pa spada buteljka dobrega vina.

Nepričakovano darilo
Življenjska doba: Če je zares "padlo z neba", lahko učinek traja nekaj tednov ali celo en mesec.

Naj traja: Nekateri fantje vedo, da so darila ob praznikih zgolj začetna točka na romantični misiji. Presenetite jo z nečim, za kar veste, da si želi, a si ne bo privoščila. Ali pa s stvarmi, ki jih občuduje, a se ji zdijo potratne. Če jo presenetite s predmetom, katerega edini namen je ta, da jo osrečite, tega ne bo kar tako pozabila. Stvari, ki so ekstravagantne in še uporabne hkrati, pa jo bodo redno spominjale na vašo pozornost.   

Izkazano zanimanje
Življenjska doba: Ta gesta je na splošno ena redkih, ki je po naravi recipročna. Če na primer gledate TV šov, ki ga ona obožuje, ste si brez nerganja priborili ogled oddaje po vaši želji.  

Naj traja: Zlato pravilo je, da boste vedno zmagovalec, če boste raje ponudili lasten vložek, kot zgolj vdano sprejeli njene želje. Če vas mora prepričevati o sodelovanju pri njenih konjičkih, bo hvaležnost precej jalova. Ali ima rada salso? Namesto da jo uvidevno zgolj povabite na večer salse, vzemite nekajurni plesni tečaj brez njene vednosti in jo na parketu presenetite z novimi veščinami.  

Skrb v slabih časih
Življenjska doba: Kako skrbite zanjo v času bolezni ali težkih časov, ki jih preživlja, je lahko usodno za zvezo. Lahko pa jo tudi okrepi.

Naj traja: Vsak moški ve, da je dolžnost ljubečega partnerja prinašanje juhe in robčkov v posteljo, ko je njegovo dekle bolno. Skrb za žensko, ko seks ni v načrtu, pomeni eno od razlik med neobvezno afero in resnim razmerjem. Prazne gume, poplava v kopalnici in bolezen v družini so dogodki, ko lahko moški nekaj naredi za dobro romantično karmo. V to lahko vključi tudi njene bližnje – pomoč tašči pri najemu nadomestnega vozila po prometni nesreči ali iskanje izgubljenega kužka po naselju bo moškega postavilo na posebno mesto. Tja, kjer mora biti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.