Ne skrbi, saj je samo bivši

Foto: Žurnal24 Da me bolje slišiš.
Razmerja so prepredena z negotovostjo in presenečenji. Dobrimi in slabimi. V to ste lahko prepričani, nikoli pa ne morete biti prepričani, kako delujejo ženski možgani.
Oglej si celoten članek

Od tod tudi moški strah pred nekaterimi ženskimi stavki, ki lahko pomenijo trenutno ali dolgoročno grožnjo mirni plovbi v dvoje.

"Morala bi na plesne vaje."

Ta predlog moškemu, ki ni najbolj ritmičen, vlije strah v kosti iz dveh razlogov. Prvič, plesa se bo učil v dvorani, polni podobnih nesrečnikov, ki mu bodo tacali po čevljih in se zaleteli vanj, ravno ko se bo zdelo, da je končno le povezal tri plesne korake skupaj. Spominjali ga bodo na njegovo bedo in obljubo, ki bi jo moral požreti. In drugič, na naslednji poroki ali zabavi bo punca gotovo želela blesteti pred izbrano družbo in predstaviti celoten plesni repertoar. Od fokstrota do srednjeveških družabnih plesov.

"Opaziš kakšno spremembo?"
Zakaj tega moški ne želi slišati? Ker gre za minsko polje, zato. Zdi se vam, da ima malce drugačno pričesko. To bi bilo precej verjetno, vsaj barvni odtenek. Ampak ne. Aha, seveda, premer uhanov je večji. Tudi ne. Potem je pa manikura. Ne, o manikuri nimate pojma. Očitno ste najbolj brezbrižen moški na planetu, ker niste opazili, da si je populila obrvi. Očitno je tudi, da bi jo zlahka zamenjali za kakšno drugo. Nobena odkupnina ni dovolj visoka, da bi ohranili duševni mir.

"Ne skrbi, saj je samo bivši."
To je natančno razlog, zaradi katerega ste zaskrbljeni. Bil je z vašo ženo ali punco, delila sta skrivnosti, smejala sta se šalam, ki sta jih samo onadva razumela, da ne omenjamo, da sta se tu pa tam videla naga. Če je bivši, zakaj se je pojavil v sedanjosti in zakaj ravno zdaj? To je tako, kot bi vaše dekle reklo: "Plavat grem med morske pse brez zaščitne kletke. Skoraj ne napadajo ljudi." Statistika je lahko na vaši strani, ampak vsi vemo, da je statistika največja laž.

"Morava se pogovoriti."
Manjka samo še nekaj dramatične glasbe. Ta težka fraza pomeni, da boste slišali nekaj neprijetnega. In v trenutkih pred nadaljevanjem pogovora se vaš želodec počuti kot riba v ponvi, ko pomislite na vse možnosti. Je konec? Želi nekaj časa zase? Ste spet pozabili kupiti mleko? Ne glede na odgovor je nekaj popolnoma jasno: povedala vam bo, da ste v nekem smislu nepopolni in ne bo prijetno.

"Ali veš, kateri dan je danes?"
Očitno je pomemben. Zato razmišljaj. In to hitro. Reksov rojstni dan? Potrebuje novo utico? Obletnica poroke staršev? Dan, ko sta se prvič poljubila? Vsak napačen odgovor pomeni past, ki ste si jo nastavili. V njej se boste kar nekaj časa hladili osamljeni.

"Si končal?"
Zdaj pa ste. Ne glede na to, kako blizu ste bili, vas je vprašanje navdalo z občutkom poraza. Kakšen pogumnež bo odgovoril: "Ne, sva pa midva, če vprašaš še enkrat." Ampak večina se bo počutila kot športnik, ki ni dosegel olimpijske norme, kaj šele kolajne.

"Veš, razmišljala sem ..."
Njeno razmišljanje lahko pomeni karkoli. Od tega, da bi spremenila naziv vajine zveze, do tega, kako lahko vi izboljšate vajin odnos, slog ali govorne sposobnosti in zakaj bi bilo dobro, da se pridružite območnemu planinskemu društvu. Razmišljanje je smiselna dejavnost, predlogi, ki jih porodi, pa ne vedno.

"Zamuja."
Ne govorimo o službi. Vsak nepripravljen moški, ki je to kdaj slišal, je imel občutek, da je zvenelo bolj kot: "Tvojega življenja je konec." Ne glede na to, koliko je v odnosu predanosti. Da ne govorimo o enonočnih avanturah.

Ja, ja, marsikaj od tega smo že slišali. In marsikaj bomo še večkrat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.