Akcije se vračajo, to nekateri ponujajo gospodinjstvom

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Nekateri dobavitelji električne energije se po dolgom času spet odločajo za akcijske pakete za dobavo električne energije gospodinjstvom.
Oglej si celoten članek

V zadnjem letu so zaradi dobro znanih razmer na trgu z električno energijo in drugimi energenti iz ponudbe dobaviteljev električne energije izginile akcije. Pred tem so jih ponujali praktično vsi, oblikovali so posebne pakete za zvestobo, za nove odjemalce. V okviru teh so ponujali časovno vezane nižje cene, na račun katerih so gospodinjstva lahko precej znižala zneske na mesečnih položnicah, in druge ugodnosti. 

Akcijskih ponudb še vedno ni v izobilju, lahko pa posebno ponudbo in ugodnosti najdemo pri nekaterih dobaviteljih. Pregledali smo, kaj trenutno ponujajo in s čim želijo pritegniti nove odjemalce ter obdržati obstoječ. 

Trenutno električno energijo gospodinjstvom dobavlja devet dobaviteljev, njihove cene smo primerjali pred kratkim, štirje med njimi pa ponujajo različne ugodnosti, od tega je en dobavitelj pripravil tudi omejeno ponudbo akcijskih cen.

Zagotovljena cena do konca leta

Dobavitelj ECE se je odločil nagraditi zveste odjemalce s posebno ponudbo ECE lojalni 2022/1, v okviru katere 3000 lojalnim odjemalcem ponuja elektriko po nižji ceni, hkrati pa zagotavlja, da se ta ne bo spremenila do konca letošnjega leta. Sicer pa ponujajo več različnih paketov z različnimi cenami, odvisno od obračunske moči odjemalca. 

Oblikovali so tudi ponudbo ECE bonus, v okviru katere odjemalci zbirajo mesečni bonus, novim pa ga ob sklenitvi priznajo v višini 15 evrov. Višina mesečnega bonusa je odvisna od izbranega paketa, načina pošiljanja računa in drugih dejavnikov, prejemniki pa ga lahko unovčijo v njihovi trgovini za nakup različnih aparatov in opreme. 

Zbiranje točk za nižji račun

Zvestobo že vse čas nagrajujejo tudi v Petrolu, v obliki Zlatih točk, ki jih odjemalci zbirajo na na vseh prodajnih mestih podjetja in tudi z odjemom elektrike in zemeljskega plina ter točenjem pogonskih goriv. Glede na število zbranih točk, lahko odjemalci dobijo različne popuste pri nakupu izdelkov, lahko pa jih v točno določenem obdobju izkoristijo za nižjo ceno električne energije. 

Ukrep vlade Od 1. 9. bo cena elektrike nižja

Ure, ko je elektrika tudi do polovice cenejša

Podobno točke zbirajo tudi odjemalci Energije plus v okviru lojalnostnega programa Moj plus. Zbrane točke lahko unovčijo za nižji račun elektrike ali za nakup izdelkov, ki jih ponuja podjetje. 

Oblikovali pa so še eno ugodnost za odjemalce električne energije. Vsi tisti, ki imajo vgrajene napredne sistemske števce, ki so vključeni v sistem daljinskega zajema podatkov, se lahko vključijo v program Zlata ura. Tako pridobijo možnost, da denimo za delovanje večjih porabnikov v gospodinjstvu, kot sta pomivalni in pralni stroj, rabijo cenejšo elektriko. Dobavitelj namreč trikrat na teden po tri ure zagotovi od 40 do 50 odstotkov cenejšo elektriko. Urnik je natančno določen za v naprej, odjemalci pa so na termine cenejše elektrike lahko obveščeni prek kratkih sporočil ali elektronske pošte.  

Z nakupom izdelka zagotovljena cena elektrike

Pri E3 odjemalcem ponujajo ugodnosti pri nakupu različnih izdelkov. Glede na izbrani paket, ponujajo štiri različne, lahko odjemalec določene izdelke kupi po nižji ceni, hkrati pa mu omogočajo brezobrestno odplačevanje na 24 obrokov. Za ta čas se mora odjemalec vezati na dobavitelja, ta pa mu zagotovi zajamčeno ceno elektrike. 

Slovenija Čez noč obrnili ploščo: Končno nižje cene tudi zanje!

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.