Festival linGOcultura združil ljubitelje različnih jezikov in kultur

Foto: Festival linGOcultura
Foto: Festival linGOcultura
Nova Gorica že dolgo diha s festivali, vsi nestrpno pičakujemo leto 2025, eden izmed festivalov, ki nam je olajšal čakanje, je bil Festival linGocultura.
Oglej si celoten članek

Festival v začetku oktobra je bil namenjen poveličevanju in poudarjanju bogastev različnih jezikov in kultur, ki sobivajo na tem območju. Idejni vodji prvega festivala Maša Lancner (zavod iManaLAB) in dr. Mojca Stubelj Ars (MINI POLIGLOTINI) sta že lani v Novi Gorici v okviru festivala organizirali dogodke, ki so obsegali štiri kulture in s tem štiri jezike  – slovenski, italijanski, angleški in španski.

Foto: Festival linGOcultura Festival linGOcultura

Letošnji, drugi izvedbi sta dodali še srbski in furlanski jezik. Tema letošnjega festivala je  bila identiteta. "Zadnja leta so korenito spremenila našo realnost. Najprej korona, ki nas je dodobra odtujila, potem mnenje okoli cepljenja, ki nas je razdvojilo, na koncu še vojna v Ukrajini, ki nas ni pustila ravnodušne. Zato sva za letošnjo temo festivala izbrali identiteto. Identiteta naroda v svetu oziroma identiteta posameznika v družbi. Skozi najine festivale želiva poudariti pomembnost večkulturnosti in večjezičnosti," je izbiro pojasnila prof. španščine in univ. dipl. japonologinja Maša Lancner.

Foto: Festival linGOcultura Festival linGOcultura

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.