Konec avgusta presenečenja v Tolminu

OverJam More Than Reggae festival v Tolminu letos praznuje deset let. Potekal bo od 15. do 20. avgusta.
Oglej si celoten članek

Idilično sotočje Tolmina, ki se bohoti na bregovih rek Soče in Tolminke, bo pet dni gostilo zvezde reggae glasbene scene, dodatno pa še nekaj drugih žanrov, ki se mojstrsko prepletajo z reggajem skozi punck, etno, ska in hiphop ritme. Pet dni, pet odrov in obilica dnevnih aktivnosti tako za odrasle kot tudi za otroke.
"Letošnji 10. festival OverJam je pravzaprav »More Than Reggae Festival«, s čimer želimo festival v idiličnem Tolminu približati raznolikemu občinstvu. Štirje odri ponujajo pisane glasbene odtenke reggaeja pa tudi nekaj obiska med reggae derivate si bomo privoščili," pravi Vodja festivala Andrej Težak – Tešky.

Prvi večer, v ponedeljek, 15. avgusta, bodo nastopili Banda Berimbau, Kočevska Orkestra, Elvis Jackson, Jesse Royal in Kiril Djaikovski.

V torek, 16. avgusta, se obeta poslastica z legendarnimi The Abyssinians, Skarra Mucci & Dub Akom Band, O.B.F. & Charlie P & Sr. Wilson, Queen Omega & The Royal Souls in The Italian Job FT. Inna Cantina, Raphael & Virtus hosted by Pakkia Crew. 

V sredo, 17. avgusta, bodo razveseljevali One Dread, Emeterians, Mellow Mood, Max Romeo in Channel One & Matic Horns.

V četrtek, 18. avgusta se bomo pozibavali v ritmih Dolomites Rockers, Morgan Heritage, Alborosie & Shengen Clan, Sista Nancy Feat. Legal Shot in Raggalution.

V petek, 19. avgusta, za veliki finale desete obletnice OverJam festivala, pa bodo nastopili Deliman + Gregory Ras G, Siti Hlapci, Forelock, Hempress Sativa in Collie Buddz.

Glasbeno dogajanje se bo zaključilo v petek, 20. avgusta, z nastopom domačih in tujih glasbenikov. 

Ponoči se boste lahko zabavali na območju »Dancehall«, kjer bodo za ples poskrbeli Raging Dawgs & DJ Hypa Robbo Ranx, Huntin Sound, Triggafinga Intl., Roots in Session, Sued Massiv, Barney Millah, DJ Taff, Heartical Sound, na dub območju, na odru Soundsystem, pa bo Warrior Charge Sound System gostil tudi že nekatere stare znance festivala kot so Vibronics, Fleck, Dubkali, Freedom Fighters & Jamcoast Sound in mnoge druge. 

Poskrbljeno je tudi za »jammin'«, kjer boste telesca razmigavali s pristnimi »roots« DJ-ji. Med njimi so Jabbar, Vibe Stars, Angus Taylor, LjubljanJah Vibes in TminTafari. Nemški trio Jabbar, Sebo in Tina znan kot RidersSound, bo za "jammin" z vinilk poskrbel v ponedeljek, 15. avgusta. 

Varstvo in aktivnosti za otroke

Otroci so vabljeni na ustvarjalne in športne delavnice na OverJam4Kidz. Gre za unikaten festivalski program za otroke, ki vključuje popolno varstvo v kar treh terminih od jutra do večera. Za otroke bodo poskrbeli strokovni animatorji.
 Aktivnosti za otroke bodo potekale od 10. ure zjutraj, v različnih jezikih. Letos prvič nudimo tudi večerno varstvo – brezplačno. Ob 19. uri bo namreč na sporedu otroški kino ali branje pravljic za lahko noč, zabava v pižamah ali pa opazovanje nočnega neba.

Na festivalu bo na voljo pestra in kakovostna izbira hrane za vse okuse. "Povpraševanje je večje, veliko je novih ljudi, hkrati pa bomo na odre postavili tako sveže ustvarjalce kot tudi stare znance, ki se z velikim veseljem vrnejo na naše zeleno prizorišče," pravi Andrej Težak – Tešky.

Vstopnice do 31. julija po predprodajni ceni

Vstopnice so na prodaj na uradni spletni strani festivala overjamfestival.com, na Eventimu in na bencinskih servisih Petrol v Sloveniji. Cena vstopnice za cel festival v predprodaji - do 31. julija, je 145 evrov (kasneje 175 evrov), dnevne vstopnice pa 45 evrov oziroma 50 evrov, pri čemer si lahko sami izberete dan obiska. 
Tridnevna vstopnica v predprodaji stane 115 evrov (po 31.7.2022 in tudi na dan festivala ob vhodu na prizorišče pa 145 evrov). Cena celotedenske festivalske vstopnice za otroke od 4. do 12. leta znaša 45 evrov. Mlajši od 4 let in spremljevalci invalidov s potrdilom, vstopajo brezplačno. Prebivalci občin Tolmin, Bovec in Kobarid se lahko festivala za ves teden udeležijo za 95 evrov. Na voljo so tudi vstopnice »Family Bonus«, »Eco Ticket« in »Massive Ticket« za 6+1 oseb. Cena vstopnic vključuje dostop do kampa in številne druge storitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.