Manj znana, a nič manj privlačna

Foto: A. Š. Reka Idrijca
Reka, ki je med kopalci vse bolj priljubljena …
Oglej si celoten članek

Čeprav je Idrijca manj poznana, ni zaradi tega nič manj privlačna za kopanje in prijetno druženje ob vodi. Po informacijah Turistično-informacijskega centra Tolmin, sta ob reki urejeni kopalšči v bližini dveh vasi: Slap ob Idrijci in Bača pri Modreju.

Foto: A. Š. Reka Idrijca

Opisujejo, da je voda pri kopališču pri Slapu ob Idrijci ponekod zelo globoka in presega pet metrov. Ob tolmunu so domačini po njihovih navedbah uredili plažo in dostop do vode, katere temperature doseže celo 22 stopinj Celzija.

Poudarjajo še, da je reka Idrijca pomembna naravna vrednota, ki sodi v območje Natura 2000.

Oglejte si tudi vas

Slap ob Idrijci je naselje, ki je od Tolmina oddaljeno približno 12 kilometrov, koordinate za GPS so: 46.1202°, 13.8044°. Ime je dobil po slapu, ki je padal z Vrat v dolino reke Idrijce, a se je ta žal z leti izsušil in si ga ne morete več ogledati.

Je pa vas polna drugih znamenitosti. Slap ob Idrijci je denimo rojstni kraj slovenskega pisatelja Cirila Kosmača, ogledate si lahko tudi njegovo rojstno hišo. Tam lahko vidite tudi štiri kraške jame v Žlebeh, Kulturni dom Cirila Kosmača in Kosmačevo učno pot.

Popotnik Prelepa Soča skozi oči instagrama

Bača v idrijco

Pri kopalšču pri vasi Bača pri Modreju se sicer reka Bača izliva v reko Idrijco. Ta se nato nedaleč stran že izliva v reko Sočo. Kopalci se večinoma kopajo v bližini najvidnejšega arhitekturnega objekta v vasi, to je železniški viadukt Bohinjske proge. Na njem včasih zasledimo tudi plezalce.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.