Minister brez milosti nad "lažnive" potnike. Grozi jim do 10 let zapora.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Če bodo zamolčali, da so bili v kakšni od držav z rdečega seznama, jim grozi do deset let zapora.
Oglej si celoten članek

Potnikom, ki pridejo v Veliko Britanijo in ne sporočijo, da so bili v kakšni od držav s t. i. rdečega seznama, bo grozilo do deset let zapora, je danes sporočil minister za zdravje Matt Hancock. Ukrep bo v veljavo stopil ta teden, je dodal.

Hancock je poslancem danes pojasnil, da bo zapor grozil vsem, ki se bodo na obrazcu za vstop v državo, zlagali glede tega, ali so bili v kakšni od držav s poslabšano epidemiološko sliko, ki so na t. i. rdečem seznamu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Ukrep bo stopil v veljavo ta teden," je dodal. "Ne bom se opravičeval za strogost teh ukrepov, ker se soočamo z eno največjih groženj javnemu zdravju," je poudaril.

Od sredine februarja bodo morali potniki, ki pridejo na Otok iz ene od 33 držav iz rdečega seznama, v 10-dnevno karanteno v hotel ter biti trikrat negativni na testu za novi koronavirus. Na seznamu so predvsem države v Južni Ameriki in Afriki, med evropskimi pa je na seznamu Portugalska.

Ukrep velja za britanske državljane in tiste, ki imajo dovoljenje za bivanje. Za vse druge potnike pa velja prepoved vstopa v Veliko Britanijo, če so bili v zadnjih desetih dnevih v eni od držav s seznama.

dezurni@zurnal24.si

Novo Britanci objavili to vest po odkritju britanskega seva

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.