Namakajte se v prvem biološkem bazenu Slovenije

Foto: Profimedia
Biološki bazeni so nov trend, ki k nam prihaja iz tujine. Taki bazeni ne potrebujejo kemikalij, ampak se čistijo sami na povsem naravni način.
Oglej si celoten članek

Bliža se poletje in z njim tudi plavalna sezona. V vročih dneh postanejo jezera in reke priljubljeni kraji za osvežitev, seveda pa se radi namakamo tudi v zunanjih bazenih. Že tretje leto bo to možno tudi v prvem biološkem bazenu pri nas v Radljah ob Dravi.

Bazen se čisti sam, brez kemikalij

Biološki bazeni so plavalni bazeni, ki se čistijo sami s pomočjo skrbno izbranih podvodnih rastlin. Povsem naravni bazeni, tako ne potrebujejo kemikalij, ki jih uporabljamo za vzdrževanje kvalitete vode v klasičnih zunanjih bazenih. Tudi lastni vrt lahko obogatimo z biološkim bazenom, a je za to potrebno malo več prostora, saj bazen ne bo sestavljen le iz plavalnega dela, ampak tudi filtracijske in regeneracijske cone.

Foto: Profimedia Biološki bazen V "čistilnih" conah skrbno izbrane podvodne rastline skrbijo za naravno vzdrževanje vode. Poskrbljeno mora biti tudi za neprekinjeno cirkulacijo vode, da se lahko razvijejo mikroorganizmi, ki skrbijo za ustrezno kvaliteto vode.

Plavali boste lahko tudi med lokvanji

Prvi biološki vodni park pri nas je svoja vrata odprl leta 2016 v Radljah ob Dravi. Ob biološkem bazenu, kjer lahko plavate med lokvanji, se spustite po toboganu ali skočite iz pomola v osvežilno naravno počiščeno vodo, Green Resort ponuja tudi glamping namestitev v lesenih hišicah.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.