Nedovoljeno kopanje vas lahko pošteno udari po denarnici

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na Bled, ko bo obisk tujih gostov veliko manjši, domače goste vabijo s spoznavanjem skritih kotičkov. Pri čemer pa je treba biti pazljiv, saj določene ponudbe obiskovalce lahko tudi stanejo.
Oglej si celoten članek

Letošnja podoba Bleda bo nekoliko drugačna kot pretekla leta, saj ga bo obiskalo manj tujih turistov, ki gorenjski biser sicer poleti zavzamejo. V občini si zato prizadevajo k obisku prepričati čim večje število domačih gostov, ki lahko letošnjo sezono vsaj v določeni meri rešijo.

V vabljivi ponudbi, ki jo je mogoče najti na spletni strani osrednjega blejskega hotelirja – Sava hoteli Bled in vabi k odkrivanju skritih blejskih kotičkov, je med drugim zapisano: "Če imate raje kot urejena kopališča divje plaže za dva, se sprehodite okoli jezera in poiščite svoj kotiček na obali tega alpskega bisera!"

Ciper Tako želijo privabiti goste

Foto: Profimedia prepovedano plavanje To pa je v nasprotju s pravili in navodili občine Bled, kjer so že pred leti natačno določili mesta, kje se je mogoče kopati in ležati na travi in kje ne. Ob neupoštevanju pravil za kopanje in posedanje na obali Blejskega jezera sledi globa v višini 200 evrov.

Kot je za Televizijo Slovenije sicer povedal blejski župan Janez Fajfar, do sedaj še nikogar niso kaznovali in so jo kršitelji odnesli le z opozorilom. A dodal: "Še naprej bomo opozarjali, če bo prišlo do kakšne objestnosti, pa lahko napišemo tudi kazen."

Na vprašanje, zakaj so torej oglaševali nedovoljene skrite kotičke, direktorica Sava hoteli Bled Mojca Krašovec za Televizijo Slovenije odgovarja "Kopanje na Bledu je dovoljeno samo na nekaterih skritih plažah. S kotičkom pa smo ciljali na kotiček za sprehod, kjer se lahko usedeš, uživaš, se nadihaš svežega zraka in občuduješ naravo."

turizem Z Bleda prihajajo vesele novice

Župan kritičen do promocije

Blejski župan pa je imel na to temo drugačen pogled in dodal, da se to zgodi, če se "80 ljudi ukvarja s promocijo, pri čemer večina Bleda sploh dobro ne pozna".

Poudarja, da ne gre za preganjanje, temveč vzpostavljanje reda ter ohranjanje jezera in obale. Urejenih krajev za kopanje in posedanje je po njegovih besedah na Bledu več kot dovolj. Med drugim je kopanje možno na Mali in Veliki Zaki ter na Grajskem kopališču. "Ne more biti pa jezero bazen za vsakogar, ki se mu zazdi, da bi skočil v vodo," zaključi župan.

Foto: Profimedia Kopanje na Bledu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:51 3. Avgust 2020.

    Najprej globa 200€ za posedanje na neurejenih kotičkih , potem napiše da so skriti kotički za sprehod in posedanje .....pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.