Nov čudež prihodnosti - hotel v zraku

Foto: youtube Foto: Youtube Foto: youtube Foto: Youtube
Hotel v zraku na letalski pogon z nakupovalnim centrom in poroko pod zvezdami!
Oglej si celoten članek

Predstavljen je bil nov čudež prihodnosti – Sky Cruise, leteči hotel, ki ga bo poganjalo reaktivno letalo, pristanka pa ne bo potrebovalo tudi več let. Kljub temu so mnogi nekoliko skeptični in ga vidijo kot nekakšen »novodobni Titanik«, nevarnega predvsem za mesta na zemlji.

Nekega dne bi se lahko na nebu v objemu razkošja letečega hotela na reaktivni pogon znašlo do 5.000 gostov. Ambiciozen dizajn za Sky Cruise z umetno inteligenco ima 20 motorjev, poganja ga jedrska fuzija in je zasnovan tako, da mu ni treba pristati več let.

Ideja je zasnovana tako, da običajna letala prevažajo potnike do plovila in iz njega, medtem ko bi redno vzdrževanje in morebitna popravila opravljali med letom, v zraku, brez potrebe po pristajanju, poroča The Mirror.

Nova prometna prihodnost?

Hashem Alghaili, oblikovalec, ki je ustvaril osupljivo natančen model tega neverjetnega letala, pravi, da bi križarjenje po nebu na jedrski pogon lahko predstavljalo novo prometno prihodnost.

Povedal je tudi, da bi takšna tehnologija lahko sčasoma nadomestila pilote. "Verjamem, da bodo ta letala popolnoma avtonomna," je dejal. A tudi to letalo bi zahtevalo veliko osebja, saj promocijski video obljublja restavracije in velikansko nakupovalno središče ter telovadnice, gledališča in celo bazen. Poleg tega je letenje s tem letalnim strojem predlagano kot popoln kraj za poroko.

 

Vendar se vsi ne strinjajo s to idejo, nekateri komentatorji pravijo, da koncept spominja na »novi Titanik«. Poudarjajo, da bi bili detajli, ki si jih predstavljajo na zunanji strani letala, daleč od aerodinamičnih in da bi, če bi letalo poganjala jedrska energija, lahko majhna napaka privedla do njegovega uničenja, ki lahko uniči celotno mesto.

Foto: youtube Foto: Youtube

"Odlična ideja, postaviti jedrski reaktor v nekaj, kar bi se lahko pokvarilo in padlo z neba" - je rahlo nejeverno komentiral eden izmed potencialnih potnikov, drugi pa je dodal: "Prepričan sem, da bi si lahko privoščil samo vozovnico za najnižji palub, brez prostora za noge in brez dostop do salona".

Saj so glede na visoke stroške, namenjene razvoju ideje, mnogi napovedovali, da bo potovanje s križarjenjem Sky Cruise stalo celo bogastvo.

O tem, kdaj bi lahko bil polet s takšnim letalom možen, ni podatkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.