Nova pridobitev za otroke

Foto: Nik Rovan park Muste Foto: Nik Rovan park Muste Foto: Nik Rovan park Muste Foto: Nik Rovan park Muste
Urejeno je tako, da ustreza vsem starostnim skupinam otrok.
Oglej si celoten članek

Med Novimi Fužinami in Štepanjskim naseljem so odprli Družinski park Muste, eno največjih zelenih pridobitev v Ljubljani. 

Oba dela parka povezuje doživljajski most in tako združuje Nove Fužin s Štepanjskim naseljem. Idejno zasnovo parka so pripravili že leta 2015, z urejanjem pa so pričeli lani. 

Foto: Nik Rovan park Muste

V parku je urejeno igrišče z igrali za vse starostne skupine otrok, tudi za gibalno ovirane otroke. Na severni strani parka je urbani javni sadovnjak, v katerem je zasajenih 64 sadnih dreves starih sort jablan, hrušk, kutin in sliv. Sadje, ki bo zraslo na drevesih, bo namenjeno vsem obiskovalcem parka. V bližini je v obliki drevoreda zasajenih še 14 parkovnih dreves. 

V sklopu parka je urejeno še parkirišče za potrebe gibalno oviranih, ki je s potko povezano z igriščem.

Foto: Nik Rovan park Muste

Celotna površina je velika približno hektar. Vrednost naložbe je približno 431.000 evrov. 
dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.