Pelješac - idealna izbira za vaše naslednje aktivne počitnice

Foto: Šime Fabris/Dubrovnik-Neretva County TB
Foto: Šime Fabris/Dubrovnik-Neretva County TB
Če sanjate o svojem naslednjem potovanju, ki vas bo popeljalo v samo srce Mediterana, potem je Pelješac mogoče popolna izbira za vas. Pelješac, drugi največji polotok na Hrvaškem, je mesto, kjer boste takoj doživeli in začutili dolgoletno zgodovino in naravno bogastvo v vsakem pogledu na neskončne vinograde, v vsakem kozarcu in v vsaki školjki, v prekrasnem čistem morju in plažah, ter nenazadnje tudi v prijaznih domačinih.
Oglej si celoten članek

Možnosti za aktivno preživljanje prostega časa na Pelješcu so neskončne. Ne glede na to, ali ste ljubitelj kolesarjenja ali pohodništva, številne obmorske poti, poti ob oljčnih nasadih, skozi majhne naseljene ali zapuščene vasice, vas zagotovo ne bodo razočarale. Turistične skupnosti polotoka so se lani združile v projektu, znotraj katerega se posebna pozornost posveča outdoor aktivnostim oziroma kolesarjenju, pohodništvu in windsurfingu. Načrtujejo tudi pet tematskih festivalov, ki bodo pelješkim obiskovalcem predstavili vso bogastvo hrvaškega juga - naravno, kulinarično in enološko.  

Foto: Zoran Jelača HTS

Raziskovanje naravnih zakladov od sedaj še lažje  

Za lažje načrtovanje je sedaj na voljo tudi interaktiven zemljevid gorskih kolesarskih in planinarskih poti Pelješca. Na zemljevidu je trenutno vrisanih pet krožnih gorskih kolesarskih poti v dolžini 184 km  in šest planinarskih rut v skupni dolžini 39 km. V prihodnosti je načrtovana dodatna razširitev obstoječih poti ter dodatni podatki o gostinskih objektih in vinskih kleteh, da bi gostom lažje približali to specifično ponudbo Pelješca.

Foto: Ivan Sardi Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji

Zemljevid ponuja vse podatke o težini posameznih rut, zvrsti, opise, fotografije, lahko pa tudi prevzamete GPX sledilnik, ki ga lahko uporabljate v različnih mobilnih aplikacijah in pametnih urah. Na zemljevidu se nahaja tudi mobilna aplikacija OsmAnd, ki je brezplačna ter deluje tudi offline. Interaktivna karta je oblikovana v sodelovanju z lokalnimi strokovnjaki, s čemer je zagotovljena avtentična izkušnja vsakega obiskovalca, ki je potemtakem lahko prepričan, da bo lahko odkril in doživel najboljše skrivnosti tega polotoka na jugu Hrvaške.  

Foto: Ivo Biočina HTS

Trpanjske ceste oljčnega olja 

Trpanjske ceste oljčnega olja svojo pot začnejo v kampu Vrila, od koder pelje 6 km pohodniških in kolesarskih poti do Velike Prapratne. Na tej poti si lahko ogledate obnovljene stoletne nasade oljk in suhozidov, na vseh cestnih križiščih se pa nahajajo panoji, ki pripovedujejo zgodbe o življenju in tradiciji tega kraja. Številne razgledne točke so pa kot nalašč za počitek in  sproščanje ob  pogledu na prekrasne panorame, ki v kombinaciji z otoškimi vonji zagotavljajo izkušnjo, ki vam še dolgo ostala v spominu. 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.