Rally, koncerti, občinski praznik, soška regata

Foto: Profimedia Solkan, Soča
Mestna občina Nova Gorica 9. septembra v spomin na Goriško fronto leta1943 praznuje občinski praznik.
Oglej si celoten članek

Vsako leto k oblikovanju prazničnega programa povabijo institucije, društva, klube in posameznike v občini, ki s svojimi prireditvami, akcijami in ustvarjalnostjo želijo prispevati k prazničnemu dogajanju. Skupaj so oblikovali niz dogajanja, ki se je začelo v soboto, 1. septembra, in bo trajalo vse do zadnjega dne v mesecu. Osrednje prireditve, skupaj s slavnostnim večerom ob prazniku, se bodo odvile že ta konec tedna.

V četrtek se začenjata zdaj že tradicionalna 7. Mahle Rally Nova Gorica in 2. Mahle Eco Rally. Ceremonialni start bo ob 18. uri na Kidričevi ulici v Novi Gorici. V petek, 7. septembra, bo ob 20. uri v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica potekal večer ob občinskem prazniku s podelitvijo nagrad letošnjim občinskim nagrajencem in slavnostno sejo Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica.

Sergij Pelhan bo prejel nagrado Franceta Bevka. Nagrado Mestne občine Nova Gorica bodo prejeli Prostovoljno gasilsko društvo Nova Gorica, Slovenski center za glasbeno vzgojo Emil Komel in MN Dance Company - Michal Rynia in Nastja Bremec Rynia. Plaketo mestne občine pa bomo podelili Vislavi Ušaj, VDC Nova Gorica, Ivanu Saksida, Gostinstvu Furlan - Patriciji Furlan in Mileni Prinčič.

Večer ob prazniku bo priložnost, da se nagrajencem zahvalimo za njihov doprinos k razvoju mestne občine ter da si ogledamo goriško ustvarjalnost v kulturnem programu, ki bo sooblikoval večer. Letošnjo režijo podpisuje režiser Radoš Bolčina, ki je k sodelovanju povabil pianista in glasbenega aranžerja Anžeta Vrabca, Godalni kvartet Nova, pevce Matijo Bolčina, Maro Rogelja in Valterja Lapanjo, cirkuško plesalko Dano Avguštin, Plesno šolo Pro Dance Company Nova Gorica, Komorni zbor Grgar, Twirling - Mažoretno društvo Nova Gorica in tolkalce Gala Furlana, Žigo Ipavca, Urbana Kušarja ter basista Timija Vremca.

Za filme in animacije sta poskrbela Urban Košir in Aljaž Novak. V letu, ki ga na Mestni občini Nova Gorica posvečajo mladim, bo ta večer zaživela mladostna ustarjalnost mladih na Goriškem. Program bo povezovala Mateja Rosa.

Festival obrti in podjetništva

Za soboto, 8. septembra, ob 11. uri v organizaciji Območnega združenja borcev za vrednote NOB Nova Gorica, Krajevne skupnosti Nova Gorica, Slovenske kulturno-gospodarske zveze in mestne občine napovedujejo odkritje spomenika dr. Jožu Vilfanu na Kidričevi ulici 9 v Novi Gorici.

Ob 18. uri pa se bo na travniku pred novogoriško mestno hišo začela tradicionalna Robinova zabava 2018, ki jo ob prazniku organizira Radio Robin v sodelovanju z mestno občino. V osrednjem delu programa bodo natopili: Vlado Kreslin & Mali bogovi, Lea Sirk, Big foot mama, Primavera & Polona Furlan, DBO & Ketrin Nera in No Agenda & Jurij Egzi Čotar.

Za nedeljo, 9. septembra, pa Kajak klub Soške elektrarne organizira Soško regato s startom ob 11. uri pri stari čolnarni Kajak kluba Soške elektrarne. Med večjimi dogodki se nam v torek, 11. septembra na Bevkovem trgu v Novi Gorici med 11. in 21. uro obeta še Festival obrti in podjetništva v organizaciji Območne obrtno-podjetniške zbornice z naslovom Zaupajmo lokalno! Prireditve se bodo nadaljevale vse do nedelje 30. septembra, ko zaključujemo program prazničnih prireditev v Grgarju s komedijo "Kaj je videl batler" v izvedbi Kulturnega društva Grgar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.