Razglasili 110 najboljših evropskih kampov

Foto: Camp Plana Camp Plana Foto: Camp Plana Camp Plana
Najboljši evropski kamp se nahaja v Avstriji, je razglasil eden vodilnih evropskih vodnikov za kampiranje camping.info. Na lestvici dva slovenska kampa.
Oglej si celoten članek

Anketa, ki so jo v okviru podeljevanja nagrad za kampe camping.info Award 2020 opravili pri spletnem vodniku, je upoštevala mnenje kar 148.864 obiskovalcev kampov.

Ti so izbirali med 23.000 evropskimi kampi iz 44 držav, za najboljšega so razglasili Camping Grubhof v kraju Sveti Martin pri Loferju v Avstriji. Seznam temelji izključno na ocenah obiskovalcev kampov oziroma bralcev spletnega vodnika.

Nagrada camping.info spada med najbolj cenjene nagrade na evropski sceni kampiranja. Nagrade temeljijo na ocenah zadovoljstva 148.864 obiskovalcev, ki so na spletnem mestu camping.info objavili skupno 190.824 ocen.

Camping.info.

Kot je v sporočilu za javnost zapisal Maximilian Moehrle, poslovni direktor camping.info s sedežem v Berlinu, je nagrada camping.info priznanje, ki ga neposredno podeljuje zgolj javnost in za katero šteje samo zadovoljstvo strank. Dodal je, da imajo zaradi tega tudi manjši, vendar kakovosti predani ponudniki možnosti, da se uvrstijo med 100 najboljših kampov v Evropi.

Najboljši v Sloveniji Camping Plana & Bar 66

Po ocenah gostov je najboljši kamp v Sloveniji Camping Plana & Bar 66 iz Selc pri Pivki, ki se je kot edini ponudnik iz ene od manjših evropskih držav uvrstil v konkurenco v vseevropskem prostoru in zasedel 87. mesto. Nagrado je prejel že drugo leto zapored.

Foto: Camp Plana Camp Plana

"Camp Plana & Bar 66 se nahaja na kmetijskem posestvu Plana, umeščenem v edinstvenem naravnem okolju pivškega krasa," so nam pojasnili v Campu Plana. Ponudba storitev kampa je poleg pristne prijaznosti po njihovih besedah usmerjena v izpolnjevanje osrednjega slogana Campa Plana & Bara 66: Objem narave, ki celovito odraža lepoto neukročenega kraškega okolja, izjemno kakovostne pridelke lokalnih kmetij, ugodno klimo in ambiente iz naravnih materialov.

Ponosni in hvaležni smo, da so gostje iz vseh delov Evrope in sveta že drugo leto zapored prepoznali naša prizadevanja za razvoj in prepoznavnost ponudbe trajnostnega turizma na območju Pivške kotline.

Camp Plana & Bar 66

Med dodatnimi slovenski Camping Center Kekec

Med dodatnimi desetimi kampi je na lestvici tudi slovenski Camping Center Kekec, ki se nahaja ob vznožju mariborskega Pohorja.

Najboljših 10 kampov v Evropi je sicer po ocenah obiskovalcev kampov:

1. Camping Grubhof / Avstria


2. Naturisten FamilienSport- und NaturCamp Sonnensee / Nemčija
3. Campingpark Kühlungsborn / Nemčija
4. Rosenfelder Strand Ostsee Camping / Nemčija
5. Luxury Camping Schlosshof Resort / Italija
6. Camping Hopfensee / Nemčija
7. Camping Village Marina di Venezia / Italija
8. Camp MondseeLand / Avstrija
9. Camping Murinsel / Nemčija
10. Naturcamping Spitzenort / Nemčija

Celoten seznam 100 kampov in dodatnih desetih je objavljen TUKAJ.

30 fotografij Trideset osupljivih fotografij Slovenije

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:18 10. Januar 2020.

    Kje so pa oh in sploh NDH za dom spremni kampi,hehe

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.