Tako izgleda najlepše mesto na svetu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pariz – za mnoge najlepše mesto na svetu – danes ne izgleda nič kaj svojemu slovesu primerno. Razlog? Stavka komunalnih delavcev.
Oglej si celoten članek

Pariške ulice so obdane s smetmi zaradi stavke komunalnih delavcev, poročajo tuji mediji. Kot je razvidno s fotografij, Pariz danes ne izgleda prav nič kaj romantično, kot ga tako zelo radi predstavljata filmska in turistična industrija. 

"Pariz ima težavo s smetmi," danes piše sloviti CNN. Množičnim stavkam v Parizu proti pokojninski reformi so se pridružili tudi komunalni delavci, kar mestnim ulicam francoske prestolnice povzroča veliko preglavico pri prekomernem kopičenju smeti. Smetnjaki so polni, smeti ležijo ob njih, Pariz pa v svet pošilja nič kaj romantično podobo. Mesto ljubezni je čez noč postalo mesto smeti. V soboto je tako na odvoz čakalo že 4,4 tone smeti, je sporočila županova tiskovna predstavnica. Kako izgledajo pariške ulice danes, pa v spodnji fotogaleriji. 

Županova tiskovna predstavnica je dodala, da je težava stavka v sežigalnicah smeti, zato jih pariški komunalni delavci niso pobrali, ker jih preprosto niso imeli kam odpeljati. Mnogi so se sicer čudili, kako to, da soseske v Parizu niso enako "prizadete" glede odvoza smeti, sledilo je pojasnilo, da je mestna služba zadolžena za 20 pariških okrožjih, za ostalih 10 pa so zadolženi zasebniki. In ti so svoje delo očitno opravili. 

Omejen odvoz smeti po poročanju CNN-a traja že od torka, zaradi stavk pa imajo težave tudi v potniškem in letalskem prometu, zaprte so tudi nekatere šole in blokirana je dostava goriva z rafinerij. Stavke so najbolj prizadele francosko prestolnico, saj je kar 60 odstotkov osnovnošolskih učiteljev prenehalo z delom, tudi podzemna železnica dela v omejenem časovnem okviru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:13 13. Marec 2023.

    Ba kakšed Pariz, pojba dibate, Lublada je dajlepše besto, de.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.