Tako je izgleda nova pešpot ob naši reki

Foto: Mestna občina Maribor Pešpot ob Dravi Foto: Mestna občina Maribor Pešpot ob Dravi
Pešpot je namenjena izključno pešcem. Na območju celotne trase so bili tako izvedeni ukrepi za preprečitev dostopa motornih vozil in koles.
Oglej si celoten članek

Foto: Mestna občina Maribor Pešpot ob Dravi "Obrečni prostor Drave ima za Maribor izjemen identifikacijski, gospodarski in turistični potencial. Na novo urejena pešpot ob levem bregu reke Drave tako ni pomembna pridobitev samo za krajane Bresternice, temveč tudi za ostale občane Mestne občine Maribor in njene obiskovalce, ki se bodo lahko sprehajali in rekreirali v prijetnem naravnem okolju ob nabrežju reke Drave," sporočajo z Mestne občine Maribor.  

Izvedena je bila primopredaja pešpoti ob Dravi v Bresternici, ki povezuje Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor in Brodarsko društvo Maribor. Trasa je razgibana in se po večini prilagaja obstoječemu terenu. Pretežno poteka skozi gozd, ob poti pa se nahajajo območja pomembnih obrečnih habitatov.

Z lesenimi mizami in klopcami

 Pešpot je namenjena izključno pešcem. Na območju celotne trase so bili tako izvedeni ukrepi za preprečitev dostopa motornih vozil in koles. V namen ozaveščanja vseh uporabnikov pešpoti, pa sta bila na začetku in na koncu pešpoti postavljena opozorilna znaka, ki dovoljujeta uporabo samo pešcem.

Na določenih odsekih je zaradi večje varnosti pešcev postavljena tudi lesena ograja. Ob trasi pešpoti sta bila postavljena tudi dva kompleta lesenih miz in klopi ter košev za smeti, ki se nahajata na predelu, kjer je omogočen pogled na reko Dravo, v poletnih dneh pa bo tam tudi prijetna senca.

Pot je dolga 1.322 metrov, široka dva metra, vrednost projekta pa je bila 106.511,41 evrov. Na območju pešpoti je izvedena nevezana nosilna plast prodca v debelini 20 centimetrov in nevezana nosilna plast enakomerno zrnatega drobljenca iz kamnine v debelini pet centimetrov. Izvedlo se je humuziranje brežin, bolj strme brežine pa so zavarovane z roliranjem, na nekaterih odsekih pa tudi z železniškimi pragovi. 

Foto: Mestna občina Maribor Pešpot ob Dravi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.