To je enotna cena menijev v 100 sodelujočih restavracijah

Foto: Profimedia Hrana sol
"Cena posebej za Teden restavracij kreiranih menijev je prijazna do stalnih gostov, ki so s tem nagrajeni za svojo zvestobo, in novih, za katere je to priložnost za spoznavanje vrhunske kulinarike, ki ni nujno, da je vedno draga in elitistična," pojasnjujejo organiztorji Tedna restavracij.
Oglej si celoten članek

Med 11. in 20. oktobrom bo v več kot 100 restavracijah po vseh Sloveniji že štirinajstič potekal Teden restavracij, eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji. 

Akcija Teden restavracij promovira vrhunsko slovensko kulinariko, v njo so po opisu organizatorjev vključene najboljše slovenske restavracije in chefi, ki dvakrat letno v desetih dneh v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v najmanj treh dejanjih – hodih.

V Slovenski turistični organizciji (STO) pojasnjujejo, da je "Teden restavracij", ki poteka že od leta 2012, zaradi svoje uspešnosti in množične obiskanosti dobil naziv kar "najbolj okusen teden leta".

xxx

Letos tudi za tujce

Gre za promocijo vrhunske slovenske kulinarike, saj v njem sodelujejo tudi mednarodno odlikovane restavracije in prodorni chefi. Na STO z omogočanjem internacionalizacije dogodka neposredno pripomorejo k večji promociji vseh sodelujočih restavracij v tujini, predvsem v naših sosednjih državah: "Od letošnje jeseni gostje v okviru Tedna restavracij ne bodo več samo slovenski. STO je v sodelovanju z organizatorjem, VIVI d.o.o., omogočil predstavitev projekta v angleščini in s tem tudi predstavitev tujim ciljnim javnostim. Ob nadgradnji spletnega portala Tedna restavracij v večjezičnost bo STO dogodek intenzivno promocijsko podprla v sosednjih državah preko predstavništev STO na Dunaju, Milanu in Münchnu ter preko že vzpostavljenih povezav s hrvaškimi in madžarskimi mediji."

V STO dodajajo, da je Teden restavracij edinstvena priložnost za spoznavanje slovenske vrhunske kulinarike v več kot 100 restavracijah in gostilnah, katerih kakovost preverja znani kulinarični kritik Uroš Mencinger s portalom Šola okusov. Projekt je v preteklih osmih letih doživel pomemben razvojni napredek - Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in tri tisoč gosti, v letu 2018 pa je dogodek v pomladnem in jesenskem terminu v 100 restavracijah obiskalo že več kot 95 tisoč gostov.

Meniji v vseh sodelujočih restavracijah so na voljo po enotni in dostopni ceni 19 evrov, zato je za marsikaterega gosta prav Teden restavracij vstopna točka v svet visoke gastronomije. Poleg izobraževalne vloge, ki spodbuja tudi spoznavanje novih okusov ter spajanje vina in hrane, v Tednu restavracij poudarjajo uporabo naravnih, lokalnih in sezonskih sestavin z znanim poreklom in – zgodbo, ki jo kreativni chefi in chefinje nadgradijo še s svojo kulinarično vizijo.

STO

Sodelujoče restavracije in gostilne so pravkar začele sprejemati rezervacije TUKAJ.

xxx

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.