To so najboljše restavracije z domačo hrano

Foto: Profimedia
Ste že jedli v petih najbolje ocenjenih restavracijah z domačo hrano v centrih Ljubljane, Maribora in Pirana?
Oglej si celoten članek

Potovalni portal Tripadvisor poleg dobrih nasvetov glede različnih destinacij in nastanitev, nudi tudi pregled nad priljubljenimi restavracijami, ki jih lahko ocenijo uporabniki portala in ob tem napišejo tudi kratko mnenje. Preverili smo, katere slovenske restavracije z domačo hrano so najbolj priljubljene med obiskovalci Slovenije.

Ljubljana

Slovensko glavno mesto v zadnjih letih postaja vedno bolj priljubljena destinacija pri popotnikih. Ob vsakem letnem času lahko srečamo skupine japonskih, italijanskih ali nemških turistov, ki se sprehajajo po stari Ljubljani, se slikajo na Prešernovem trgu in posedajo v kavarnah na Petkovškovem nabrežju. Najbolj priljubljene pa so sledeče restavracije z domačo hrano:

  1. Monstera bistro na Gosposki ulici:
    "Odlična hrana, izvrstna postrežba, prijetno in udobno vzdušje. Bistro morate obiskati, ko ste v Ljubljani. Nujno rezervirajte prostor, saj je poln do zadnjega prostora."
  2. Restavracija Strelec na Ljubljanskem gradu:
    "Najboljša večerja vseh časov! Odlična hrana, dobra pogostitev, prelep pogled s terase. Krasna izkušnja!"
  3. Okrepčevalnica Luda na Poljanski cesti:
    "Moderna kuhinja na slovenski način. Sodobno vzdušje, sposobni natakarji, zanimiva kombinacija okusov in kakovostne sestavine."
  4. Restavracija Čompa na Trubarjevi ulici:
    "Izjemna večerja, eden najboljših filejev, ki sem jih kdaj jedel. Natakarji so bili izvrstni, zelenjava sveža. Morate obiskati to restavracijo. Rezervirajte vnaprej, da ne bi bili razočarani."
  5. Restavracija Valvas‘or na Starem trgu:
    "V srcu centra Ljubljane lahko uživaš v zelo kvalitetni večerji. Školjke, tuna in file teletine so izvrstne kakovosti. Postrežba je bila več kot zadovoljiva. Dobiš kar plačaš. Ena najboljših restavracij v Ljubljani."

Maribor

Drugo največje slovensko mesto in dom najstarejše vinske trte na svetu, svoje obiskovalce razvaja s pogledi na reko Dravo in prikupnim starim delom mesta. Lani je Maribor obiskalo kar 178.686 turistov, kar je 14 odstotkov več kot leto poprej. Najboljše ocenili pa so obiskovalci naslednjih pet restavracij z domačo hrano:

  1. Restavracija Mak na Osojnikovi ulici:
    "Njihova hrana ni le hrana. Je toliko več. Je nova izkušnja za vse čute. Izgleda izvrstno, diši fantastično, okus pa je najboljši. Toplo priporočam."
  2. Restavracija Rožmarin na Gosposki ulici:
    "Vsa hrana je bila izvrstna. Okus je bil odličen. Natakar je bil zelo prijazen in nas je med večerjo zabaval. Definitivno bom restavracijo še kdaj obiskal."
  3. Gostilna Pri treh ribnikih v Mestnem parku:
    "Odlična kombinacija tradicionalne kuhe in sodobnega stila. Hrana je bila zelo dobra, natakarji profesionalni in prijazni."
  4. Pizzeria, pub in restavracija Ancora na Jurčičevi ulici:
    "Hrana je bila odlična, cena je bila upravičena, dobro vino in pivo. Priporočam vsakomur."
  5. Gostilna Anderlič v Mestnem parku:
    "Ena teh restavracij, kjer je hrana izvrstna, ampak so porcije tako velike, da si sit že ko pogledaš koliko je hrane na krožniku."

Piran

Obmorsko mesto je od nekdaj privlačilo številne obiskovalce iz tujine s svojo sanjsko lego in beneško arhitekturo. Tartinijev trg, mestno obzidje in hiša Benečanka so med najbolj priljubljenimi turističnimi točkami, seveda pa obiskovalci radi tudi uživajo ob dobri hrani in pogledu na morje. Sledečih pet restavracij pa so po mnenju uporabnikov Tripadvisorja najboljše v mestu:

  1. Bar in žar Fritolin pri Cantini na Prvomajskem trgu
    "Očarljiva gostilna z dobrimi jedmi. Uživali smo naš obisk in priporočamo ga vsakomur. Morska hrana, kot so kalamari in dagnje, je zelo dobra."
  2. Gostilna Park na Župančičevi
    "Prijetna atmosfera, odlična postrežba in slastna hrana. Tako je bilo dobro, da smo se še enkrat vrnili. Tuna je bila skuhana odlično, okusen brancin, za sladico pa priporočamo palačinke, ki so bile slastne."
  3. Pizzeria Petica na Župančičevi
    "Restavracija je na odlični lokaciji, le nekaj korakov od glavnega trga. Jedli smo slovensko hrano (ne pice) in bila je zelo dobra."
  4. Restavracija Pirat na Župančičevi
    "Najboljša restavracija z morsko hrano in zelo prijazna postrežba. Lokacija je odlična in tudi malo mesto je zelo ljubko."
  5. Restavracija Neptun na Župančičevi
    "Prijetna družinska restavracija, kjer sem se počutila dobrodošlo. Hrana je odlična in vedno sveže pripravljena."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:24 1. Junij 2018.

    Mak je višji razred predvsem zaradi cene in ponudbe , Rožmarin je zelo dobra restavracija ,tudi za malo globje žepe …

  • 09:08 1. Junij 2018.

    Ancora v MB? Me me j*, no. Cenena hrana. Kar plačaš, to dobiš. In da vržete v isti koš z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.