Turizem za zaščito območja ob reki

Foto: Profimedia
Občina Radeče s partnerji sodeluje v projektu Posavski rečni turizem, katerega cilj je ohranjanje naravnih danosti in zaščite območja ob reki Savi ter njenega razvoja v smeri trajnostnega turizma.
Oglej si celoten članek

Vrednost projekta, ki bo potekal do junija prihodnje leto, znaša 195.000 evrov, sofinanciran je v višini 130.000 evrov.

V Radečah in ob Savi proti Brežicam za preboj rečno-ribolovnega turizma po oceni radeške občine manjkajo določene stvari, kot so denimo ustrezna infrastruktura, zanimivi turistični produkti, strateško sodelovanje in povezovanje.

Projekt vseh pomanjkljivosti ne bo mogel rešiti, lahko pa dosežejo preboj z vzpostavitvijo ribiške vasice, nadgradnjo radeškega rečno-ribolovnega območja in regijskim povezovanjem, so navedli.

Projekt odgovarja na izziv ohranjanja in ustvarjanja delovnih mest. Glavne aktivnosti projekta pa predstavljajo kombinacijo lokalno-infrastrukturnih in regijsko-spodbujevalnih. "Načrten razvoj v smeri trajnostnega turizma je za okolje ključnega pomena, saj pri dosedanji praksi iskanja nekoordiniranih individualnih rešitev kratko običajno potegne prav okolje," so ocenili na radeški občini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.