V Sloveniji beležimo vnovično rast vrednosti izvoza potovanj

Foto: Shutterstock kovček poletje
Po podatkih Banke Slovenije je vrednost izvoza potovanj za obdobje od januarja do novembra leta 2019 znašala 2,58 milijard evrov.
Oglej si celoten članek

V enakem obdobju leta 2018 je vrednost znašala 2,51 milijona evrov. To pomeni, da je vrednost izvoza v prvih enajstih mesecih lanskega leta za 2,4 odstotka višja kot v enakem obdobju eno leto prej. 

Tako beležimo rast vrednosti izvoza potovanj. Samo novembra 2019 pa je po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj znašala 159 miljonov evrov in se je v primerjavi z novembrom 2018 znižala za kar 3,5 odstotka.

Vrednost izvoza potovanj sicer ves čas narašča, leta 2000 je bila denimo 1,04 milijarde evrov, leta 2010 1,99 milijarde evrov, v celem letu 2018 pa že 2,7 milijarde evrov.

Foto: Andrej Leban Potovanje po baltskih državah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.