Zavarovanje za dopust brez vseh skrbi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Počasi, a vztrajno se bliža poletje. Veselimo se ga vsi, tako tisti najmlajši kot tisti, ki moramo dopust napovedati nekaj tednov prej, si nastaviti avtomatski odgovor o odsotnosti in sodelavcu predati delo za tistih 14 brezskrbnih dni.
Oglej si celoten članek

Če je proces odprave na dopust podoben tudi pri vas, potem na tej točki razmišljate še o tem, kaj vse lahko prepreči vaš odhod. Visoka vročina, avto, ki ne vžge, izredni stroški tik pred odhodom. Vse je rešljivo, če bi se zgodilo – tak pristop je baje najboljši, zato se ga izplača ponotranjiti. A za vsak primer, kot radi rečemo, se je pametno opreti tudi na tisto varnejšo stran – zavarovanje in asistenco, ki nudi pomoč 24 ur na dan, vse dni v letu, tako doma kot v tujini. 

Assistance CORIS d.o.o. je asistenčna družba, ki prodaja in trži dve vrsti zavarovanj: zavarovanje v tujini in zavarovanje za primer odpovedi potovanja. CORIS je prvi, ki je leta 1993 v Sloveniji ponudil produkt »Zavarovanje v tujini« in omogočal asistenčno pomoč kjerkoli po svetu z lastnim asistenčnim centrom v Ljubljani. Danes, po skoraj 28 letih, CORIS ostaja sinonim za zavarovanje v tujini. Asistenčni center CORIS deluje neprekinjeno že vseh 28 let.  

Stroški povrnjeni do zadnjega centa

Ko rezervirate dopust, sklenete pogodbo. Obe strani, tako ponudnik kakor tudi vi kot naročnik storitve, se morata držati dogovora. Vi, da boste na počitnice prišli ob dogovorjenem dnevu in zasedli kapaciteto, ki jo je ponudnik rezerviral samo za vas, in ponudnik, da bo to nastanitev prihranil za vas vse do vašega prihoda. Vmes pa se lahko zgodi še nekaj dogodkov, ki posežejo po tem popolnem načrtu. Nekdo od vas lahko zboli nekaj dni pred odhodom. Čeprav poznate vse podporne terapije, ki bi takšno situacijo zlahka preprečile, se vendarle lahko zgodi tisti »ačih« dva dni pred načrtovanim odhodom. Ker ste za takšne primere že slišali, ste vedeli, kako obvarovati finančno stanje svoje družine, kadar pride do takšnega primera. Sklenili ste CORIS zavarovanje za primer odpovedi potovanja. Bodisi če kdo zboli bodisi se poškoduje, ste mirni, saj vam po pogojih pripada povračilo zneska v celoti. 

Tako kot se je to zgodilo Hribarjevim. Po letu, ki je za nami, so z največjim veseljem čakali dan odhoda na Madeiro. Celoten dopust so si organizirali v lastni režiji. Nekaj dni pred odhodom je najmlajši sin nerodno padel na igrišču pred blokom in namesto na letališču so jih sedeži čakali v čakalnici na urgentnem bloku. Zvin je bil prehud, zato so morali še istega popoldneva stornirati svoj dopust, ki bi se začel čez slabe tri dni. CORIS jim je povrnil vseh 2900 EUR, saj so ob rezervaciji dopusta sklenili še CORIS zavarovanje za primer odpovedi potovanja.

Kritje covid vključeno 

»V zadnjem letu se nam zdi, da odgovarjamo le še na vprašanja, povezana s kritjem bolezni covid-19,« pove Borut Papič, vodja trženja v podjetju Assistance CORIS d.o.o.

CORIS namreč ponuja zavarovanje v tujini, ki vključuje kritje covid na vseh poteh v tujino, ki niso daljša od 90 zaporednih dni. Če bi v tujini zboleli za covid-19, vam zavarovanje krije:

●      stroške zdravstvene oskrbe v enakem obsegu kot pri katerikoli drugi bolezni (pregled pri zdravniku, zdravila, hospitalizacijo itd.);

●      stroške testa, ki ga naroči zdravnik v tujini, ne glede na rezultat;

●      stroške karantene/samoizolacije za zavarovanca, ki je pozitiven na test/za njegove družinske člane ali sopotnika, če jim je bila odrejena samoizolacija in imajo sklenjeno zavarovanje CORIS; 

●      stroške prestavitve letalske karte in prevoza v domovino, če se vaše zdravljenje ali samoizolacija konča po datumu, ki je bil prvotno predviden za povratek domov, krijejo stroške spremembe letalske vozovnice. 

Foto: CORIS Coris Novo kritje pri celoletnih zavarovanjih

Celoletno zavarovanje je izjemno ugodna možnost, če v tujino potujete večkrat letno. Najdaljša neprekinjena pot v tujino lahko traja do 90 dni. Priročno zavarovanje za družine, poslovneže ali posameznike, ki si radi dopust rezervirajo tik pred zdajci. CORIS je v ponudbo celoletnih zavarovanje že pred leti dodal izplačilo odškodnine v primeru zloma kosti v tujini. Plačilo 2 EUR na leto vam zagotovi izplačilo odškodnine v višini 500 EUR, kar je v primerjavi z drugimi nezgodnimi zavarovanji izjemno visoka odškodnina. Letos pa je to kritje razširjeno tudi na področje Slovenije. Če imate sklenjeno ali razmišljate o sklenitvi letnega zavarovanja CORIS v tujini za večkratna potovanja do 90 dni, lahko z minimalnim doplačilom zavarovanju dodate še »Odškodnino v primeru zloma kosti v Sloveniji«

Foto: CORIS Coris

Več informacij o ponudbi zavarovanj CORIS v tujini najdete na spletni strani www.coris.si. Na vsa vprašanja vam z veseljem odgovorijo tudi po e-pošti coris@coris.si ali telefonu 01 51 33 500.

V mesecu maju za bralce Žurnal24 velja posebna ponudba in sicer 5-odstotni popust pri sklenitvi letnega zavarovanja v tujini.

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.