Dušena svinjina z jabolki

Foto: Mercator
Foto: Mercator
Iz svinjskega stegna naredite okusno pojedino za štiri osebe.
Oglej si celoten članek

Sestavine za število oseb: 4

svinjsko stegno: 600 g
čebula: 1 kos
gorčica: 1 velika žlica
jabolka: 1 kos
korenček: 1
moka: 1 velika žlica
oljčno olje: 2 veliki žlici
riž: 250 g
zelenjavna jušna osnova: 300 ml

Svinjino narežemo na 2 centimetra dolge rezine, jih pomokamo ter v večji ponvi popražimo na olju. Vzamemo jih iz ponve in na preostalem olju pražimo drobno sesekljano čebulo tako dolgo, da porumeni. Dodamo neolupljene krhlje jabolk in jih pražimo, dokler zmes ne postane rahlo karamelna. Dodamo jušno osnovo in pazljivo premešamo. Meso vrnemo v ponev, dodamo lovorova lista in vmešamo gorčico. Pustimo zavreti. Kuhamo od 15 do 20 minut, po potrebi dodamo vodo ali jušno osnovo. Na koncu dodamo še drobno narezan peteršilj ter jed postrežemo z dušenim rižem in korenjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.