Goveja juha v ekonom loncu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Objavljamo preprost recept za domačo govejo juho. Okus bo izboljšala uporaba svežih začimb.
Oglej si celoten članek

Sestavine za 6 oseb
Govedina za juho: 0,8 kilograma
Goveje kosti: 2
Korenje: 4
Gomoljna zelena: četrtina
Korenina peteršilja: 1
Čebula: 2
Česen: 2-3 stroke
Peteršilj: dve vejici
Zelena: ena vejica
Luštrek: ena vejica
Majaron: ena vejica
Paradižnikova mezga: 1 jedilna žlica
Voda
Sol 

Predhodno v neslano hladno vodo položimo kosti in jih kuhamo do vretja vode. Vodo odlijemo. Čebuli prerežemo na polovico in ju v ponvi na hitro popečemo na olivnem olju, da dobijo boljši okus. Nato položimo v ekonom lonec vse oprane in očiščene sestavine, dodamo tudi popečeni čebuli in skuhane kosti. Po želji lahko dodate tudi jušno kocko, namesto paradižnikove mezge pa paradižnik. Prelijete s petimi litri hladne vode, pokrijete in pustite na ognju, dokler voda ne zavre. Nato zmanjšate ogenj in kuhate še 45 minut. Ko se juha nekoliko ohladi, odpremo lonec in juho precedimo. Meso in korenček narežemo in dodamo juhi ali uporabimo kot samostijno jed.

Juho nato damo nazaj na ogenj in ob vretju dodamo poljubno zakuho, lahko tudi rezance, zdrobove cmoke, … Ko juho postrezete, jo lahko posujete s svežim nasesekljanim peteršiljem. Nekatri si okus izboljšajo še z naribanim parmezanom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.