Jagnjetina s suhim sadjem, oreščki in žafranom

Foto: Mercator
Foto: Mercator
Na koncu meso prelijemo z maslom, na katerem smo popražili mandeljne, dateljne, pistacije in brusnice.
Oglej si celoten članek

Sestavine za število oseb: 4

jagnjetina: 2,5 kg
cimet: 0,5 male žličke
česen: 1 strok
dateljni: 120 g
ingver: količina po želji
kajenski poper: 1 ščepec
kokošja jušna osnova: 1,5 l
mandlji: 3 velike žlice
maslo: 1 velika žlica
olje: 4 velike žlice
pelati: 40 dag
pistacije: 1 velika žlica
poper: 1 ščepec
rozine: 1 velika žlica
sol: 1 ščepec
suhe brusnice: 2 veliki žlici
šalotka: 45 dag
žafranika: 3 čajne žličke

Žafraniko namočimo v žlici vrele vode in pustimo približno 15 minut, da vsrka tekočino. V pekaču z visokimi robovi, primernem za pečenje v pečici, segrejemo olje in postopoma, v manjših količinah opečemo na kocke narezano jagnjetino. V isti posodi zlatorumeno opečemo šalotke, nasekljan česen, ingver, cimet, kajenski poper, namočeno žafraniko in prevremo. Dodamo paradižnik, jušno osnovo, rozine in vse skupaj začinimo s soljo in poprom. Vmešamo opečene koščke jagnjetine, premešamo in pokrito dušimo 1,5 ure v pečici pri temperaturi 180 °C, da se meso zmehča. Občasno premešamo. Sveže pistacije za 2 minuti namočimo v vreli vodi in na suhi kuhinjski krpi podrgnemo, da koščica odstopi. V ponvi segrejemo maslo in prepražimo mandeljne, dodamo dateljne, pistacije, brusnice in ščepec soli. Pražene pred serviranjem. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.