Jejte ga večkrat na teden

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Mehko meso piščanca pri peki zalivamo. Puranje meso mnogi uvrščajo med naj-hrano.
Oglej si celoten članek

Lahko prebavjivo piščančje meso in hranljivo puranje meso postrezite vačkrat na teden. 

Piščanec

Meso mlade perutnine je mehko in nežno. Zaradi toplotno neodpornega veziva je večinoma sočno, izjema so le prsi. Te pri peki zalivamo, da se meso ne posuši. Posamezne kose perutninskega mesa dobimo z rezanjem manjših piščančjih trupov na četrtine (krače, peruti, file, hrbet ali prsa). Meso je lahko prebavljivo okusno in z malo maščobe.

Puran

Puran brez kože vsebuje biološko visokovredne beljakovine, vitamine skupine B ter neznatno malo maščob. Mnogi ga zato uvrščajo med naj-hrano. Puranje meso ima v primerjavi z drugimi vrstami mesa manj nepriporočenih nasičenih maščob ter bogato količino hranilnih snovi, zato je priporočeno, da naš krožnik bogati večkrat tedensko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.