Marinirane jagnječje zarebrnice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Preprost recept z okusno jagnjetino za zahtevne goste.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

jagnjetina, zarebrnice: 2 kilograma
česen: 12 velikih strokov
peteršilj: po okusu
bazilika: po okusu
mleti poper: po okusu
origano: po okusu
limona: 1
limeta: 1
sol: po okusu
olivno olje: 1 deciliter

Peteršilj operemo, nasesekljamo in zmešamo v posodi s sokom limete in limone. Dodamo nasesekljan česen, baziliko, origano, poper in sol. Dodamo dve jedilni žlici olivnega olja in dobro premešamo. Meso operemo, osušimo in ga potopimo v marinado. Damo v hladilnik in pustimo mirovati vsaj tri ure.

V pekač položimo papir za peko in ga prelijemo z oljem. Gor položimo marinirano meso in vse skupaj pečemo v prej ogreti pečici na 200 stopinjah Celzija. Pustimo 45 minut, po potrebi meso obračamo in prelijemo z vodo ali vinom. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.