Svinjska ribica v testu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Za jed lahko kupite listnato testo, meso pa lahko ovijete tudi v doma pripravljeno testo iz moke in margarine.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

svinjska ribica: cel podolgovat kos
listnato testo: en zavitek
česen: 3 stroki
korenčki: 4
jetrna pašteta: 1
olivno olje
sol
poper
timijan
jajce: 1

Svinjsko ribico posolite, posujte s poprom in timijanom ter popecite v ponvi na olivnem olju. Na razvaljano listnato testo namažite pašteto in posujte naribano korenje ter nasesekljan česen. Na vrh položite pečeno meso in ga zavijte s testom. Kot lepilo, da se bo testo držalo skupaj, uporabite rumenjak. Postavite v pekač, tega pa v prej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija. Pečite približno eno uro. 

Namesto listnatega testa lahko naredite svoje testo. Potrebujete le 200 gramov moke, 100 gramov margarine, eno jajce, sol in vodo. Vse skupaj zmešate v gladko maso, testo nato razvaljate, noter pa po istem postopku položite korenček in česen, razmažete pašteto in dodate meso. V tem primeru pecite na 200 stopinjah Celzija okoli 50 minut. 

Oblika je lahko poljubna, odvisna od pekača. Jed lahko oblikujete tudi v obliko pite. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.