Svinjski golaž s krompirjem

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Golaž kuhajte počasi in z ljubeznijo. Meso bo tako mehko in sočno.
Oglej si celoten članek

 

Sestavine

svinjsko pleče ali krača: 0,8 kilograma
krompir: 0,5 kilograma
čebula: 2 veliki
česen: 4 stroki
oljčno olje: 0,5 decilitra
kumina
zmleta sladka paprika
sol in poper
jušna osnova: 5 dl goveje juhe
voda
balzamičen kis: 1 jedilna žlica
majaron
paradižnikova mezga

Nasesekljano čebulo damo v ponev na vroče olje in jo pražimo toliko časa, da porumeni. Nato ponev odstavimo in postopoma dodajamo vse sestavine, razen mesa in vode. Česen nasesekljamo, začimbe in paradižnikovo mezgo dodamo po okusu. Vse dobro premešamo in kuhamo približno pol ure. Nato dodamo še na kocke narezano meso ter na zmernem ognju kuhamo eno uro. Pol ure pred koncem, dodamo še na kocke narezan krompir. Po potrebi dodajamo vodo. Ko je golaž skuhan, odvzamemo meso in krompir ter omako pretlačimo. Nato ji ponovno dodamo krompir in meso. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.