Telečja rulada s špinačnim nadevom

Foto: Mercator
Foto: Mercator
Pripravite božansko telečjo rulado, ki bo presenetila s polnim okusom in čudovitim izgledom.
Oglej si celoten članek

Sestavine za šest oseb:
telečje stegno: 750 gramov
jajce: 4
maslo: 20 gramov
olje: 1 čajna žlička
sol: 1 ščepec
špinača: 100 gramov
šunka: 100 gramov
zelenjavna jušna osnova: 1 košarica

V posodi zavremo vodo, dodamo očiščene špinačne liste in na zmernem ognju kuhamo pet minut. Medtem v ponvi počasi razpustimo maslo, dodamo stepena jajca in na koščke narezano šunko. Vse sestavine dobro premešamo ter kuhamo toliko časa, da jajca zakrknejo. Zrezka potolčemo, ju premažemo s pripravljenim nadevom in po vrhu obložimo z osušenimi špinačnimi listi. Trdno zvijemo in položimo na namaščeno aluminijasto folijo.

Dobljena zvitka zavijemo v folijo, povežemo z vrvico, položimo v zelenjavno osnovo in kuhamo 30 minut. Ko sta telečji ruladi kuhani, odstranimo folijo, narežemo na kolobarje in zložimo na ovalni krožnik. Jed po želji okrasimo s svežim paradižnikom ali vloženimi rdečimi paprikami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.